תביעת חברת ביטוח בבית המשפט לתביעות קטנות

  • תביעת חברת ביטוח בתביעות קטנות
    מיכל | 22/05/2021 23:41

    שלום, חברת הביטוח שלי סירבה לקבל את תביעתי לאובדן כושר בטענות לא נכונות וניתן להוכיחן. מדובר בהליך הנמשך מעל שנה וחצי (מומחים וערעורים) וכעת אין לי ברירה אלא להגיש תביעה.

    1. האם אני יכולה לתבוע את חברת הביטוח באמצעות תביעות קטנות על מנת שלא לשכור עורך דין?

    2. בכוונתי לבקשת את תקרת תביעות קטנות למרות שהיא נמוכה מהמגיע לי, האם זה מקובל?

    תודה

    • תביעת חברת ביטוח בבית המשפט לתביעות קטנות
      עו"ד גיל קראוס | 23/05/2021 15:49

      שלום רב,

      להערכתי יהיה קשה לנהל הליך שכזה בבית המשפט לתביעות קטנות, אם כי הדבר אינו מנוגד לחוק.

      כעיקרון ההליך דורש בין היתר הגשה של חוות דעת רפואיות אשר יתייחסו  למצב הרפואי ולאובדן כושר עבודה. כאשר מדובר בחוות דעת בדרך כלל בית המשפט לתביעות קטנות הוא לא הפורום המתאים והוא מעביר את התיק לבית משפט השלום.

      חוץ מזה אין סיבה שתוותרי על כספים שמגיעים לך לפי מה שאת כותבת רק כדי להיכנס ל"מסגרת" של תביעות קטנות.

      בכל מקרה לשאלתך את יכולה להעמיד את סכום התביעה בהתאם לרצונך, גם אם הסכום נמוך יותר ממה שמגיע לך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il