האם מותר לחייב לעבוד כעצמאי במהלך שהותו בהליך?

  • שכר גבוה בהליכי חדלות
    שייקה | 21/05/2021 19:15

    שלום, אבקש לדעת , כיום אני חי מביטוח לאומי, יש לי חובות בהיקף של 1.5 מיליון, אני כמובן מעוניין להיכנס להליכים, הבעיה שלי שעכשיו התחלתי לעבוד כפרי-לנסר, צפי שכר 15-18 אלף בחודש, השאלה מה קורה במצב כזה ,? האם בית המשפט יכול שלא לאשר לי חדלות פירעון ? שנית, כמה כסף מתוך זה צפוי בית משפט / הכונס לקחת לי.. אני בדילמה קשה בנושא...

    • האם מותר לחייב לעבוד כעצמאי במהלך שהותו בהליך?
      עו"ד נילי רובינוב | 23/05/2021 22:19

      שייקה שלום וברכה,

      אני שמחה לשמוע שמצבך הכלכלי משתפר והתחלת לעבוד כעצמאי עם הכנסה קבועה ומכובדת.

      לשאלתך, אינני רואה סיבה מדוע שלא יאפשרו לך להיכנס להליך לצורך הסדרת חובותיך הרבים ושיקומך הכלכליץ

      לעניין צו התשלומים החודשי שיקבע לך - אינני יכולה להשיב לשאלה כי היא מורכבת ממכלול נסיבותיך, יכולת ההשתכרות של אדם בגילך, במצבך המשפחתי והרפואי וכו. בעניין זה אני ממלימה לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

      חשוב לציין כי בעת כניסתך להליך יהא עליך לקבל את אישורו של בית המשפט להמשיך לעבוד כעצמאי על מנת למקסם את יכולת ההשתכרות שלך כדי לעמוד בהתחייבותך ולשלם לנושים את חובם בהתאם למצבך ואף בעניין זה אמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.

      בהצלחה!

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com