המוכרים לא גילו על הנזילה

  • פיצוי
    רוני | 20/05/2021 17:31

    המוכרים העלימו ידע על נזילה בדירה. הנזילה נפתרה לגרסתם שנמסרה לאחר שהקונים קבלו חזקה ו גילו שהיתה נזילה לפני חצי שנה. הקונים טוענים שלא היו קונים הדירה אם היו יודעים שהיתה נזילה בעבר כי לדעתם זו דירה פגומה. כרגע אין מחלוקת שאין נזילה. אבל מי יודע אולי תעבור תקופה ויהנזילה תחזור כדרכן של נזילות.... הקונים טוענים שזו הפרה יסודית שהצביעו שאין בדיקה פגם. פיצוי מוסכם קובע שינתן לקונים אם בוטל החוזה. כבר לא רלוונטי לבטל את החוזה.הקטניםן נכנסו לדירה והשקיעו בה השקעה מרובה. לאיזה פיצוי הקונים יכולים להיות זכאים? הרי הם עכשיו מאולצים לעסקה שלא רצו והכל בגלל אי גילוי של המוכרים

    • המוכרים לא גילו על הנזילה
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/05/2021 14:45

      היי רוני

      צריך לבדוק את הסכם המכר.

      בעיקרון אם יוכח שבוצעה הטעיה או חוסר גילוי נאות, כפוף להסכם, ונגרם נזק הרוכשים זכאים לפיצוי.

      הכימות של הנזק נעשה באופן פרטני בפגישה מסודרת מול עו"ד ולאחר קבלת כל המידע הרלבנטי, כולל הצעת מחיר לתיקון, הערכה של נזקים עקיפים נוספים ועוד.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • אפשר תשובה לשאלה?
        רוני | 22/05/2021 21:19

        תודה לך על התשובה הארוכה.

        אבהיר שוב את שציינתי בשאלה-

        אין נזילה כרגע לכן איך יהיה ניתן לכמת נזק? אולי תהיה בעתיד כי אולי הנזילה שנפתרה טרם המכירה היא לא תוקנה באופן הרמטי.

        המצב הוא שהקונים אולצו בגין ההטעיה להכנס לעסקה שלא היו רוצים מלכתחילה. האם תוכל להתיחס למקרה?

        הקונים כבר לא יכולים להתחרט ולבטל הם כבר נכנסו לדירה וגרים בה.

        אני בטוח שסוג כזה של מקרה הוא מוכר.