האם ביקורת צרכנית מהווה לשון הרע?

  • איך לנהוג לאחר מכתב אזהרה מעו"ד על תביעת הוצאת דיב
    עידו | 19/05/2021 14:40

    שלום,

    לאחר מחלוקת עם חנות בחרתי לכתוב להם ביקורת שלילית בעמוד העסק בגוגל.

    בעל החנות הכחיש את מה שסיפרתי שם )למרות שיש לי הוכחות שזה נכון( ולאחר כמה דקות קיבלתי מכתב אזהרה שאם לא אסיר את הביקורת הוא יתבע אותי על לשון הרע.

    מה אני אמור לעשות במצב הזה? אני יודע שמה שכתבתי הוא נכון, ויש לי הוכחות לכך. האם אפשר פשוט להתעלם מהמכתב?

    תודה

    • האם ביקורת צרכנית מהווה לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 24/05/2021 12:05

      עידו שלום,

      בכל מקרה בו קיבלת מכתב ההתראה, ההמלצה היא להשיב למכתב ההתראה. תשובה טובה ומקיפה עשויה למנוע הגשת תביעה כנגדך, ולחסוך בעלויות. מכאן, שלא מומלץ להתעלם מהמכתב שנשלח אליך.

      עוד אציין, שככלל ביקורת צרכנית אינה מהווה לשון הרע, וגם במקרים בהם ניתן לראות בה כלשון הרע, עשויות לעמוד לך שלל הגנות מכוח החוק. בנסיבות אלו, על אחת כמה וכמה מומלץ להגיב למכתב ההתראה על מנת להקטין את האפשרות שתוגש נגדך תביעה בנושא.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il