עובד נעדר מעבודה זמן רב ללא הודעה

  • עובד נעדר הרבה
    לימור | 19/05/2021 11:17

    צהריים טובים.

    יש לי חברת הובלות קטנה( 5 משאיות כבדות).

    אחד הנהגים במשך חצי שנה נעדר הרבה פעמים ללא שום הסבר.

    מקבל סידור עבודה בערב, ובבוקר לא מגיע. לא עונה לטלפון.

    כל פעם נעדר ל-2-3 ימים.

    אחר כך מגיע ואומר שלא הרגיש טוב.

    נגמרו לו ממזמן כל ימי המחלה והחופשים שעמדו לזכותו(עובד אצלי שנה וחצי).

    בסוף חודש יוצא שעובד בקושי שבועיים במצטבר.

    זימנתי אותו לשימוע -שלחתי הודעת וואטצפ  - נתתי לו יומיים להתארגן ולבוא.

    לא הגיע לשימוע בטענה שרכב פרייבט שלו התקלקל.

    בעוד כ-3-4 ימים הגיע וקיימנו פגישה - הסברתי לנהג שעסק לא יכול לתפקד בצורה הזו.

    ההוצאות לא נעצרות כאשר רכב עומד בחניה ומחכה לעובד שיגיע.

    ולא להביא סחורה ללקוח כפי שסוכם בערב יום לפני - זה נזק למוניטין העסק.

    אחרי הפגישה הזו הגיע ליום אחד, וזהו, שוב נעדר. נכון לעכשיו כבר שבוע. לא עונה לטלפונים.

    האם במצב כזה ניתן לראות את העובד כמי שהתפטר ולהוציא לו מכתב על כך?

    או שאני זה שחייב לפטר אותו ולשלם לו גם תקופת הודעה מוקדמת?

    תודה על המענה.

    • עובד נעדר מעבודה זמן רב ללא הודעה

      שלום רב,

      במידה ועובד נעדר ממקום העבודה ללא אישור המעביד ואין המדובר במחלה באישור רפואי, הרי שהיעדרות זו נחשבת להפרת משמעת. ואולם אין מזה להסיק, כי מדובר בהתפטרות של העובד

       חשוב מאוד שסיום יחסי עבודה בין מעביד לעובד צריך לבוא לידי ביטוי מפורש, אקט ברור של אמירה או מעשה! לא די בזניחת עבודה סתם. בדיוק כשם שעובד אינו רשאי לראות עצמו מפוטר אם לא נאמר לו כך, הרי שהמעביד אינו רשאי לראות את העובד כמתפטר אם לא קיבל הודעה על כך.

      יחד עם זאת, ישנן נסיבות בהן היעדרות של עובד ממקום העבודה אכן תיחשב להתפטרות ואם כך הדבר, הרי שאינו זכאי לפיצויי פיטורים ואף לא להודעה מוקדמת.(כמו במקרה דנן בו העובד גורם לנזק רב,)

      לכן, מציעה לפנות אליו בפנייה נוספת על הנזק שהוא גורם, ואם ממשיך להגיע חחא הודעה הרי שלכאורה ניתן לראות זאת כהתפטרות.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com