פטור מהתיצבות בשירות התעסוקה

  • קריטריון -מקרה פתאומי בלתי צפוי
    דודי | 19/05/2021 05:32

    ג.א.נ
    יש לי ילדים ואני סובל מהרגליים והגב מאוד מאוד בתקופה האחרונה
    וזה גרם לי ולמשפחה ממש להיקלע למצוקה למקרה בלתי צפוי וכואב.
    השאלה שלי מה אני צריך לעשות להכין כדי לקבל פטור מהתייצבות
    עד חודשים בשירות התעסוקה לקבלת אבטחת הכנסה בשל מצב המצוקה שלי:
    1.  איזה אישורים מתאימים לתנאים של הפטור לחודשיים יש להציג  בסניף הביטוח לאומי ?
    2. שמעתי שיש גם אפשרות לקבלת פטור מהתייצבות עד 6 חודשים בפרוצדורה במה זה שונה ?
    3האם פטור מהתייצבות לחודשיים פונים לביטוחלאומי- והפטור 6 חודשים פונים לשירות התעסוקה?
    מכל הלב תודה רבה

    • פטור מהתיצבות בשירות התעסוקה
      אורנה | 20/05/2021 09:36

      שלום לך,

      לא ברור משאלתך, איזו קצבה אתה מקבל.

      האם הבטחת הכנסה או דמי אבטלה.

      בהבטחת הכנסה ניתן לקבל פטור מהתייצבות עד 6 חודשים ובמקביל להגיש תביעה לקצבת נכות.

      לפנות למחלקת הבטחת הכנסה עם המסמכים הרפואיים התומכים בבקשתך.

      ראה בקישור המצורף בחלק של מחלות ונכות:

      https://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/ptor.aspx

      לגבי דמי אבטלה, זה יותר מסובך, שכן חלק מתנאי הזכאות הוא להיות זמין לעבודה,

      שיפנו אותך אליה. תוכל לבקש וועדה רפואית עם מתאם ההשמה, כדי שיפנו אותך,

      לעבודה המתאימה למצבך הרפואי בלבד.

      בברכת בריאות.