תשובה

  • פגיעה בפרטיות של שוכר
    מאיה | 18/05/2021 16:15

    אני ובעלי משכירים דירה כבר כמעט שנה .בעלי הבית הודיעו לנו שהם רוצים למכור את הדירה שאנו משכירים. חוזה השכירות אמור להיגמר בסוף יוני, והחלטנו להאריך את החוזה עד סוף שנת 21 ,כי יש לנו תינוק בן חודשיים וקשה לעבור דירה כעת. אנחנו חושבים לקנות דירה ורוצים לעשות את ההחלטה ברוגע ולא בלחץ וייתכן שנצטרך להשכיר דירה אחרת עד שנקבל את ההחלטה .

    עכשיו , מה שמפריע לי מאוד ופוגע בפרטיותי, זה שבעלי הדירה הנוכחי שכרו מתווך כי הם רוצים למכור את הדירה הנוכחית . הם גרים רחוק . והמתווך מתקשר לבעלי לתאם הגעה. ולנו יש תינוק קטן בן חודשיים. סדר היום שלו לא קבוע , אני מניקה ומאוד קשה לי כשאנשים מגיעים . הם לא יוכלו לראות את החדר שבו אני נמצאת עם התינוק כשאני מניקה כי מבחינתי זו פגיעה חמורה בפרטיותי !!!! האם אפשרי לא להראות להם את כול הבית ? ואני כבר מעדיפה לעבור את הקושי של מעבר לדירה שכורה מאשר הפגיעה בפרטיותי עם ההגעה של האנשים. גם אם יבואו פעם בחודש זה עדיין נורא נורא קשה לי עם תינוק קטן. האם זה לגיטימי לבקש שלא יכנסו לחדר אם אני מניקה או כשהתינוק ישן ? אני חיה בפחד שיכנסו לחדר ולחץ פוגע בי ובתינוק...

    • תשובה
      אהרן | 20/05/2021 17:17

      כמו בכל עניין יש לבחון את תדירות, סבירות ותום לב במימוש הזכות להראות את הדירה לקונה פוטנציאלי.

      אם נעשה תיאום מראש עמך, ביכולתך לנסות להתאים את הביקורים לזמנים הנוחים לך ולתינוקך, וזה סביר מאוד.

      בדרך זו ניתן להבטיח מינימום פגיעה בשוכרים, ובה בעת לאפשר לבעלי הדירה לממש את קניינם ולמוכרו לאחר.

    • פגיעה בפרטיות של השוכר
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/05/2021 14:52

      היי מאיה

      צריך לבדוק את הסכם המכר ולראות האם העניין הוסכם ביניכם, באיזה תנאים וכו'.

      חשוב לשמור על שני האינטרסים של הצדדים אבל באופן מאוזן, במידה שהנזק שייגרם לצד אחד לא יעלה על הנזק שייגרם לצד השני. המשמעות היא שרצוי להגיע להסכמות על תיאום ביקור מרוכז ביום אחד בשבוע או שבועיים ולא בימים מפוזרים במהלך השבוע, בשעות מתואמות שנוחות לך ולא באופן חד צדדי שבו "נופלים" עליכם ללא תיאום מראש. כניסה חד צדדית לדירה מצד המשכיר ללא תיאום וללא הסכמה מהווה פגיעה בפרטיות שעליה אפשר להגיש תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com