פיטורין ממניעים לא חוקיים

  • פיטורין בגלל סירוב מעסיק להעביר הפרשות לפנסיה
    אנונימי | 09/05/2021 19:26

    יש לי קרן פנסיה פעילה מחברת כוח האדם הקודמת שעבדתי בה, התחלתי עבודה אצל מעסיק חדש במסעדה חלבית וכאשר אמרתי למעסיק שיפריש לי בסוף החודש לקרן הפנסיה הפעילה והעברתי לו טופס פרטי מעסיק למלא הוא הודיע לי שאני מפוטר למרות שאני עובד טוב וגם הוא בעצמו הודה בכך שעבדתי טוב ותפקדתי היטב בעבודה.

    הוא אפילו לא שלח לי מכתב פיטורין פשוט אמר לי בהודעת וואטסאפ - "אתה מאוד השתדלת היום ונתת את כל כולך בעבודה אך לצערי זה לא מתאים לציפיות שלי".

    זה די ברור שהוא לא רצה להמשיך להעסיק אותי כי אני בקיא בזכויות שלי בתור עובד - האם אפשר לתבוע אותו על כך? יש לציין שהוא גם לא שלח לי מכתב פיטורין כמקובל אלא פשוט אמר לי בהודעת וואטסאפ שאני לא מתאים לציפיות שלו.

    • פיטורין ממניעים לא חוקיים
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 18/05/2021 10:01

      בוקר אור

      יכול להיות שכן - חבל שלא רשמת כמה זמן עבדת במקום.

      אבל ככל שהמדובר לשיטתך בפיטורין משיקולים לא עניינים ולא חוקיים - יכול ויש מקום לעילה. השאלה אם זה כדאי - נתונה להחלטתך בלבד וקח בחשבון שהנטל להוכיח את מניע הפיטורין - הוא עליך.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com