המשך

  • קללות
    איציק | 18/05/2021 00:00

    הגיעה לבניין שכנה שמנגנת בכלי נגינה.הבניין ישן ומוזנח ואין ועד וכ"ו.

    השכנה גרה 2 קומות מתחתיי וכל כמה זמן מנגנת קטעים קצרים וזה מפריע לי והמנגינות נשארות לי בראש.

    בעבר היה פה בלאגן בבניין והיו משטרות וכ"ו עד שהשכנים מהגיהנום עפו מפה.

    מניסיון עבר אני יודע שדיבורים לא עוזרים אז אחרי שסבלתי כמה פעמים החלטתי להחזיר רעש בחזרה (יכול להיות שזה פוגע גם בשכנים שקטים מתחתיי ואין לי רצון לעשות את זה אבל אין ברירה) ע"י ניקוי הבית והזזת הרבה רהיטים והליכה בלי נעליים וטיפוף.

    השכנה עלתה כנראה עם הבת שלה או מישהי אחרת  ודפקה וצילצלה לי על הדלת.לא פתחתי לה את הדלת ושאלתי אותה אם זאת היא שמנגנת.השכנה אמרה שהיא מתאמנת בנגינה אז אמרתי לה שהרעש שלה מפריע לי ושתלך לנגן במקום אחר או במקלט ושאם היא לא תפסיק אז גם אני מתאמן ואעשה רעש כל היום בשעות המותרות.

    הדלת כאמור הייתה נעולה ואמרתי לה מעבר לדלת שאני אזמין לה משטרה ושתעוף מפה.השכנה שמה לב שהלכתי פעמיים שלושה והפסקתי את השיחה כי לא רציתי לדבר איתה אז היא המשיכה לדפוק ולצלצל בדלת ואז אמרתי לה שרמוטה וזבל ושאני לא יודע מאיפה מביאים זבל של אנשים לפה+אמרתי לה שלא תצלצל ותדפוק לי על הדלת כי אם אני אצא אני לא יודע מה אעשה.

    ראיתי בעיינית בסוף שהיא כנראה מקליטה את השיחה.

    השכנה הזאת חדשה כנראה בשכירות וממש חוצפנית!זכותי גם לעשות רעש והיא הטרידה אותי בדלת יש לה עילה להגיש נגדי תביעת לשון הרע או תביעה אחרת?

    • המשך
      איציק | 18/05/2021 00:33

      *יתכן שנפלטו לי מהעצבים עוד קללות כמו כוסאמק וכ"ו

      כאמור כל הקללות וההריב איתה נעשה כשאני בתוך הבית שלי והיא מעבר לדלת.

      תודה

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 18/05/2021 16:54

      איציק שלום,

      כעיקרון, בתי המשפט פסקו כי קללות אינן מהוות לשון הרע, אך זה תלוי כמובן בנסיבות ובהיקף הקללות. העובדה כי דלת ביתך הייתה סגורה אינה אומרת שאף אחד אחר לא שמע אותך.

      על פניו, מהתיאור שלך לא נראה כי ניתן להגיש כנגדך תביעה בגין לשון הרע. ממליץ לוותר על כינוייי גנאי וקללות שבטוח אינם עוזרים למטרה שלך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il