מתי יש לחשב את ניכויי המל"ל מהתביעה?

  • טענות נוספות
    אבי | 17/05/2021 11:29

    שלום רב, אני אמור לקבל פס"ד בבית המשפט המחוזי, רשלנות רפואית. השאלה היא לגבי ניכויים של תגמולי מל"ל. רקע לפי סדר כרונולוגי:

    א) התביעה הוגשה ב-2012.

    ב) ב-03.2020 התובע הגיש תביעת החמרה במצב למל"ל.

    ג) ב-07.2020 התקיימו דיוני הוכחות, הצדדים לא הגיעו להסכם. צפוי פס"ד. ניתנה החלטה על הגשת סיכומים מטעם הצדדים.

    ד) ב-08.2020 מל"ל הגדיל אחוזי נכות של התובע וקצבה בהתאם.

    ה) ב-10.2020 הנתבעים הגישו את הסיכומים מטעמם ולא ציינו עניין של שינוי באחוזי נכות/קצבת מל"ל של התובע.

    התובע מגיש ערעור בבית המשפט העליון.

    אם בית המשפט העליון אמור לקבל טענה פוטנציאלית של הנתבעים בגין הגדלת סכום ניכויים תיגמולי מל"ל, באור שהנתבעים לא בדקו ו/או לא התייחסו לעניין זה גם בדיוני ההוחכות וגם בסיכומים הנ"ל?

    תודה רבה

    • מתי יש לחשב את ניכויי המל"ל מהתביעה?
      עו"ד ורד פרי | 24/05/2021 21:08

      שלום אבי,

      איני משוכנעת שאני מבינה את סדרי הדין שציינת, כי אם עדיין אין פס"ד בית-המשפט המחוזי, איני מבינה כיצד הוגש ערעור לבית-המשפט העליון, אז אתייחס לשאלה הפרקטית - איך יודעים מה שיעור ניכויי המל"ל שיש לנכות מסכום הפיצויים שייפסק לתובע.
      בדרך כלל - הנתבעים מגישים עם ראיותיהם חוות דעת אקטוארית המעריכה את הסכומים שיש לנכות מהפיצויים. אם חל שינוי נסיבות לפני מתן פסק-הדין, והנתבעים ידעו אודותיו, ואם זה מגדיל את סכום הניכויים - יש להעריך שהנתבעים יבקשו להגיש חוות דעת אקטוארית מעודכנת.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il