האם ניתן לוותר על זכות יוצרים?

  • זכויות יוצרים
    אלי | 17/05/2021 02:12

    שלום, האם ניתן תבקש (ולקבל..) מצלם שיוותר על זכויות יוצרים / בעלות בצילום - שאיננו צילום חתונה / ארוע פרטי. כלאמר האם ניתן לוותר על זכות המוקנית בחוק

    • האם ניתן לוותר על זכות יוצרים?
      עו"ד אפי אהרונוב | 23/05/2021 14:41

      אלי שלום,

      ככלל, זכות היוצרים ביצירה מוזמנת (למשל צילומים שנערכו על ידי צלם בהזמנת אדם אחר)  -היא של היוצר, ואולם באפשרות הצדדים להסכים אחרת [כפי שכתבת, במקרה של אירוע פרטי/משפחתי ברירת המחדל שונה).

      כמובן שהצלם לא חייב להסכים לכך.

      כל זאת ביחס לזכות הכלכלית. ביחס לזכות המוסרית של הצלם (הזכות כי שמו ייקרא על יצירתו ו/או הזכות למנוע הטלת פגם ביצירה) הרי שזו אינה ניתנת להעברה מהיוצר אל המזמין, ואולם, ככלל, היוצר יכול לוותר עליה.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il