מס שבח במכירת דירה שהתקבלה בתמ"א 38/2

  • מס שבח במכירת הדירה החדשה
    יוסי | 16/05/2021 08:45

    שלום,

    חתמתי על תמא 38/2. אחרי שאקבל את הדירה החדשה אני מעוניין למכור אותה.

    איך ייקבע שווי הבסיס ( שווי הרכישה) כשיחשבו את שאלת השבח במכירת הדירה החדשה?

    תודה, יוסי

    • מס שבח במכירת דירה שהתקבלה בתמ"א 38/2
      עו"ד אריה בדנר | 23/05/2021 20:39

      יוסי שלום,

      הסכם תמ"א הריסה ובניה הינו עסקה במסגרתה הנך מוכר ליזם את זכויותיך בדירתך הנוכחית ובזכויות הבניה הצמודות ו/או השייכות לה, קיימות ו/או עתידיות, בהתאם להוראות הסכם התמ"א, וכנגד כך הנך זכאי לקבל דירה חדשה במקומה וכן ערבויות, דמי שכירות, שכ"ט יועצים וכו' וכו' הוצאות נוספות שהיזם מוציא ומהוות חלק מהתמורה. בהנחה שבמסגרת עסקת התמ"א הריסה ובניה מבקשים ומקבלים פטור ייעודי של עסקת תמ"א הריסה ובניה, אזי לכשתמכור את הדירה החדשה לאחר שקיבלה טופס 4 וכשהיא עונה להגדרת "דירת מגורים" יראו את יום ושווי הרכישה של הדירה החדשה כיום ושווי הרכישה שרכשת את הדירה הישנה. שים לב -  אין למכור את הזכויות לקבלת הדירה החדשה דהיינו אין למכור במהלך הבניה וקודם לקבלת החזקה בה כשהיא עונה להגדרת "דירת מגורים".

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • ומה קורנ אם לא התבקש הפטור היעודי לתמא 38.?
        יוסי | 04/06/2021 11:37

        תודה על התשובה.

        במקרה שלי מסלול הפטור היה לפי דירה מזכה יחידה ( ומיסוי על זכויות בניה לפי 49ז).

        מה יהיה שווי הרכישה ומה יהיה מועד הרכישה בנתונים אלו, כאשר ארצה למכור את הדירה החדשה ?