האם כינויי גנאי לעבר "ביביסטים" מהווה לשון הרע?

  • האם יש פה עילה לתביעה
    יוסי | 13/05/2021 20:37

    ערב טוב

    אני "ביביסט" ומאוד מקומם אותי שמישהי מתבטאת בצורה גזענית כזאת.

    "חלאות. ביביסטים מצויים.
    הקפיטול #2
    נכון ביבי??
    לך כבר!!"

    האם לכנות את קהל המצביעים של ביבי "חלאות" זה גזענות? לשון הרע?
    זו הייתה תגובה בפייסבוק על סרטון

    ממש הרגיז אותי לראות את מה שהיא כתבה
    אשמח לשמוע מה דעתכם

    • האם כינויי גנאי לעבר "ביביסטים" מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 15/05/2021 22:52

      שלום רב,

      חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 קובע כי ניתן שלשון הרע יפורסם כנגד ציבור מסויים, אך במקרה שכזה קובע החוק כי יש לפנות ליועץ המשפטי לממשלה על מנת שיגיש תביעה בעצמו או שייתן את הסכמתו להגשת תביעה שכזו על ידי מי מהציבור הנפגע.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • בגין לשון הרע על ציבור
        חיים | 16/05/2021 13:28

        לא ניתן להגיש כלל תביעה אזרחית או קובלנה פלילית, גם לא בהסכמת היועץ המשפטי לממשלה.

        במקרים חמורים של פרסום לשון הרע בכוונה לפגוע יכולה המדינה להגיש כתב אישום על-ידי היועץ המשפטי או בהסכמתו.

        הנה מה שקובע סעיף 4 לחוק איסור לשון הרע: “לשון הרע על חבר בני אדם או על ציבור כלשהו שאינם תאגיד, דינה כדין לשון הרע על תאגיד, אלא שאין בה עילה לתובענה אזרחית או לקובלנה. ולא יוגש כתב אישום בשל עבירה לפי סעיף זה אלא על ידי היועץ המשפטי לממשלה או בהסכמתו.”