"המעסיק שלח אותי לקורס מקצועי יקר ותוך כדי התפטרתי – האם הוא רשאי לפגוע בזכויותיי?"

  • קיזוז שכר בעת התפטרות
    אנונימי | 13/05/2021 19:32

    היי,

    השבוע התפטרתי מעבודתי והודעתי למעסיק הודעה מוקדמת ע"פ חוק והחוזה שחתום בנינו.

    היום הודיעו לי כי המעסיק החליט לוותר על תקופת ההודעה המוקדמת ועקב יציאתי לקורס מקצועי שגרם להפסדים לחברה, הם מבטלים את התשלום שאני אמור לקבל במסגרת תקופת ההודעה המוקדמת.

    חשוב לציין כי לא חתמתי שום התחייבות אצל המעסיק עבור הקורס והוא היה ביוזמתו של המעסיק. הקורס החל כחודשיים לאחר תחילת עבודתי והסתיים לפני כחודש.

    האם הנושא חוקי ולגיטימי? התפטרותי הייתה בתום לב עקב חוסר מיצוי הפוטנציאל בעבודה.

    • "המעסיק שלח אותי לקורס מקצועי יקר ותוך כדי התפטרתי – האם הוא רשאי לפגוע בזכויותיי?"
      עו"ד אריאל שוורץ | 26/05/2021 15:40

      שלום רב,

      למרבה הצער מעסיקים רבים פוגעים בזכויות העובדים ולא משלמים את תקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק.

      משפטית אין למעסיק זכות לפגוע בתקופת ההודעה המוקדמת והחוק מאפשר לו למעשה שתי אפשרויות:

      הראשונה, מיצוי תקופת ההודעה המוקדמת (כחודש העסקה בתנאים הרגילים),

      השנייה, חלף הודעה מוקדמת, תשלום של תקופת ההודעה המוקדמת ללא דרישה כי העובד יגיע לעבודה.

      ככל שמדובר בסכום משמעותי מומלץ כי תבדקי ייצוג משפטי בעניין זה.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל דיני עבודה
      דרך אבא הלל סילבר 15, רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com