אציע כי תפני ליעוץ משפטי פרטני

  • התעמרות
    סקיילר | 12/05/2021 17:59

    היי, ברצוני לברר האם המקרה הנ"ל נחשב כהתעמרות:
    אני מועסקת במקום העבודה כ11 חודשים, היו מספר רב של מקרים שבהם כאשר אחד המעסיקים (עסק משפחתי שמנוהל ע"י סה"כ של 4 אנשים, מדובר על הבעלים של העסק אשר לא מנהל אותו בפועל אלא מתפקד כעובד) בתגובה לכך שבוצע או לא בוצע דבר לשביעות רצונו, גם כאשר הוסבר לו שהדבר בוצע או לא בוצע מתוקף הוראה של המנהל הישיר שלי ולהחלטתו, וכי לי לא הייתה בחירה בנושא, אמר בפני אנשים "אז בואו נסגור את המשרד" או "ככל שאת עובדת כאן, שום דבר לא יבוצע", ובמקרה מסויים המשפט האחרון נאמר עלי אך תוך כדי שיחה עם עובד אחר, בנוכחותי - "כל עוד היא עובדת כאן שום דבר לא יבוצע".
    בנוסף לכך, כאשר העליתי זאת מול המעסיקים האחרים והסברתי שקשה לי להתנהל מול אותו המעסיק, לא נראה שבוצע דבר על מנת לשנות התנהלות זו.
    היום הייתה לי שיחה שימוע שבמהלכה העליתי שוב טענה זו והסברתי שהרגשתי השפלה ולעג, משום שהייתה מעורבת גם נימה לועגת ומזלזלת (צחוק או חיוך בעת אמירת הדברים), ונאמר לי שלדעתו של המעסיק מולו נוהלה השיחה, האימרות היו מוצדקות וזכותו של המעסיק לשקף לי חוסר שביעות רצון. הסברתי שאני מצפה שהבעת חוסר שביעות רצון תבוצע באופן פרטי, אשר לא פוגע בתדמיתי מול עובדים ולקוחות החברה, וכי הנימה והמילים שנבחרו הראו על כך שאין למעסיק זה כל כוונה לבצע דבר מה לצורך שיפור המצב, הבנתו, או כל דבר אחר, ולמרות זאת המשכתי לנסות ולשים את התקריות מאחורי וכן לבצע את עבודתי במסגרת תפקידי, אך ללא הצלחה, משום שאימרות אלו חזרו על עצמן באופן קבוע והביאו אותי לכדי פחד והרגשה של זהירות יתרה.
    בנוסף לכך, תפקידי מוגדר כמנהלת, אך לא קיבלתי את הסמכויות או הכלים לבצע את תפקידי על הצד הטוב ביותר, ואימרות אלו מול עובדים אחרים גרמו לפגיעה בתדמית שלי, וכמו כן, זלזול בתפקיד שלי עד כדי אי ביצוע הוראות אשר מסרתי כל עוד המנהל הישיר שלי לא שיקף אותן בפני העובד.

    האם מה שתואר נחשב כהתעמרות? האם הקטנת הרגשות שלי במהלך השימוע ולגיטימיזציה של פעולותיו של אותו המעסיק תקינה?
    מעבר לכך היו דברים נוספים אשר פגעו ביכולתי לבצע את תפקידי, פגעו במורל שלי, והובילו אותי לכדי סבל נפשי אשר התבטא בחוסר נכונות לבצע את עבודתי על הצד הטוב ביותר, אך בכל זאת המשכתי במאמצים רבים לנסות ולתקן, ללא נכונות מהצד של המעסיקים לבצע אי אילו שינויים לטובתי.
    במהלך השיחה, אותו המעסיק ביטל את תחושותיי מספר פעמים, גם לאחר שהערתי לו על כך שהוא פוגע ביכולת שלי לבטא את תחושותיי וטענותי, שלשם כך בוצע השימוע.

    אשמח להבין האם ההתנהלות שתיארתי תקינה, והאם אני אשמה במקום כל שהו ולא התנהלתי באופן תקין.

    חשוב לי לציין, שבמקום העבודה היו מספר תקריות שבהן הבעתי את תחושותיי מתוך מקום של תסכול, לאחר שבמשך תקופה ארוכה לא קיבלתי מענה ראוי לתלונותיי, כאשר תלונותיי אלו נועדו על מנת לשפר את יכולתי לבצע את עבודתי (וקיבלתי תלונות מצד המעסיק על כך שאיני מבצעת את העבודה באופן ראוי - כאשר במקרים רבים, אי הביצוע הגיע מתוך חוסר במידע, כלים, או מענה, או מתוך מצוקה נפשית אשר נגרמה במהלך יום העבודה), ולכן נאמרו דברים קשים וקול רם וטון דיבור תקיף, וגם לאחר מקרים אלו, הרגשתי שבסופה של השיחה, כל טענותיי הוזזו הצידה ולא קיבלו תשומת לב ראויה או מענה, ויצאתי מכל שיחה ברגשות מעורבות - מצד אחד המנהל הישיר הביע את הרצון שלו לקדם אותי ולהתפתח יחד איתי, ומאידך התלונות שלי נשארו על כנן במשך חודשים רבים וללא שינוי.
    מספר מקרים כאלו, שבהם התפרצתי מתוך אותו מקום של מצוקה קרו בפני אנשים, אך אף פעם לא באופן מכוון אלא שוב - ממקום של מצוקה נטו, וללא כוונה לפגוע במעסיק.

    היו גם מקרים בהם המעסיק בחר לא להאזין לצרכים שלי, וגרם במכוון לפגיעה אשר ניסיתי להסביר לו באותו הרגע על כך, ולאחר מכן הלין כי יכולתי להתנהל אחרת, ובמקום להגיב מתוך מקום של התגוננות, יכולתי להציע דרך פעולה אחרת - אך לא ניתנה לי האפשרות משום שדבריי לא קיבלו מענה מתאים (יש לי הפרעת קשב, וחלק מזה דורש ממני לבצע תהליכים באופן ספציפי על מנת לצמצם טעויות, הסברתי זאת למנהל בזמן שהוא פגע באותו התהליך - פתח צ'אט עם כ100 הודעות אשר שלח לי עם משימות או הערות, אשר השארתי במצב "לא נקרא" על מנת שלא אשכח בטעות לעבור על הצ'ט הנ"ל במידה ותהיה לי הסחת דעת - בזמן שאני מסבירה לו שהשארתי את הדברים כך כדי למנוע טעות, על מנת להראות לי מספר טלפון של לקוחה שהיה לו חשוב שאשוחח איתה באותו רגע, במקום למסור לי את המספר מתוך הטלפון שלו, שהיה ברשותו, או להפנות אותי לקבל את המספר מעובדת אחרת אשר שוחחה עם הלקוחה. יש לציין שמדובר בדבר פיזי - הוא הרים את הטלפון הנייד אשר משמש אותי לצרכי עבודה, ובזמן ההסבר שלי שגובל בדמעות מתוך הרגשת הפגיעה, פשוט עשה את המעשה ולא הותיר לי ברירה נוספת) הדבר גרם לכך שבמהלך יום העבודה, ובפרט בשעות הראשונות לאחר המקרה, היה לי קושי לתפקד באופן תקין מתוך הרגשת הפגיעה שתיארתי.

    אני כן מודה שבחלק מהמקרים, ההתנהלות שלי לא הייתה תקינה, אך עשיתי מאמצים אדירים לשינוי, אשר נאמר לי אחר כך שהם מצידם לא ראו ולא חוו, וחלק מכך הייתה שיחת התנצלות יזומה ולא לפי דרישה מול אותו המעסיק אשר תיארתי בתחילת ההודעה, לאחר שלדעתו של מעסיק אחר "טרקתי" את שפופרת הטלפון (הנחתי אותה חזרה וזה השמיע צליל) ואמרתי ביני לבין עצמי "אמאלה" לאחר שיחה שהייתה לי קשה, ללא תוספות וללא ציון שמות או כל דבר אחר.

    אשמח לקבל שיחת ייעוץ במידה ולא ניתן לענות על שאלתי בפורום זה.

    תודה מראש

    • אציע כי תפני ליעוץ משפטי פרטני
      צבי שמיר, עו"ד | 13/05/2021 11:40

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com