יצירת חובות חדשים בפש"ר

  • חייב בפשיטת רגל מייצר חובות חדשים
    ליטל | 11/05/2021 09:20

    היי חייב נמצא בהליך פשיטת רגל אך ממשיך לא לשלם תשלומי ועד בית. פניתי לביהמ"ש המחוזי בבקשה לפתיחת תיק הוצאה לפועל נגדו על החוב החדש אשר ממשיך לצבור מדי חודש. ביהמ"ש נתן החלטה שהוא מאשר פתיחת תיק אך לא נקיטת הליכים. מה זה אומר שהוא ימשיך לא לשלם תקופה ארוכה עד שיקבל הפטר ורק אז אוכל לפעול נגדו? לא נשמע לי הגיוני. מה זה עוזר לי לפתוח תיק אם אי אפשר לנקוט בהליכים?

    • יצירת חובות חדשים בפש"ר
      אבי | 11/05/2021 20:19

      ליטל,למרות שזה לא ענייני,ומניח תגובתי
      זאת תמחק,לא יכולתי להתאפק .החוב
      הנוכחי והעתידי,מעניין את בעלי התפקידים
      כמו השלג דאשתקד.הם מוגנים על ידי
      פקודת פשיטת הרגל,שנועדה לא להפריע
      להם לשקם את החייב.תתרגלי לכך ,שאם
      החיב הוא שוכר דירה ולא בעלים,יהיה
      לך כמעט בלתי אפשריj לגבות.לא בטוח
      שתוכלי לאפשר לעצמך מתקציב ועד
      הבית לממן הוצאות אכיפת החוב החדש.
      על הישן,יובל תלוי בהיקף הנשיה מחד,
      והנכסים שנמצאו על ידי הנאמן .תוכנית
      הפרעון תשרת את החיב,לא אותך .
      תתנחמי שלא מדובר בכסף אישי שלך.

    • מה ניתן לעשו נגד חייב שמייצר חובות חדשים בהליך?
      עו"ד נילי רובינוב | 23/05/2021 22:14

      ליטל שלום וברכה,

      צר לי לשמוע שהחייב ממשיך בהתנהגות שהובילה אותו ככל הנראה לכניסה להליך וממשיך לייצר חובות חדשים.

      חשוב לי להבהיר כי יצירת חוב חדש במסגרת שהות החייב בהליך יכולה ועלולה להוביל בסופו של יום לביטול ההליך נגדו ולכן חשוב שבעל התפקיד יבחן את התנהלות החייב וייתן את הדעת לחובות החדשים שהוא צובר.

      לעניין שאלתך - כל עוד החייב מצוי בהליך חדלות פירעון/פשיטת רגל - לא ניתן לנקוט נגדו הליכים בתיק ההוצאה לפועל. אולם, החוב ממשיך להצטבר ולאחר קבלת הפטר תוכלי לנקוט נגדו בהליכים.

      חשוב שתבדקי האם הוגשה תביעת חוב מטעם ועד הבית לעניין החוב עד לכניסת החייב להליך ותיידעי את בעל התפקיד כי החייב ממשיך ביצירת חובות חדשים שלא כדין.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com