הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

ועוד שאלה משלימה ברשותכם?

  • האם ישנה באמת חובה חוקית לאזרחות עבור ילדי חו"ל
    יואב | 09/05/2021 15:38

    לאחרונה נתקלתי כמו אחרים בהוראת משה"ח כמו גם בכתבה שעסקה בנושא.
    כמובן שכל מקרה לגופו בכל עניין משפטי, אבל אני מבקש לשאול לגבי מצב ספציפי שתקף להמון ישראלים שהינם תושבי חו"ל:

    הורה אזרח ישראלי שהינו תושב חו"ל (ע"פ ההגדרה החוקית - מרכז חייו בחו"ל וכיוצ"ב) ואפילו נושא במקביל אזרחות זרה אותה העניק לילדיו יחד עם הורה שאינו ישראלי.

    1. מדוע שתחול עליו חובת אזרוח ילדיו בישראל? האם החוק אינו אלא בגדר זכות? ולא חובה? בהתייחס ללשון סעיף 4 א' לחוק האזרחות.
    2. האם חוקי שמשרד החוץ/רשות ההגירה יעוות את לשון החוק בעניין רישום הילדים? הרי החוק המחייב רישום ילדי ישראלים הנולדים בחו"ל נוגע לתושבי ישראל בלבד (חוק מרשם האוכלוסין, סעיף 11)? שימו לב לפער בין הכותרת לבין תוכן הסעיף באתר הרשמי. וגם בכתבה שהפנתי אליה.

    אשמח לשמוע תשובה מלומדת בנושא, אני סבור שהעניין כבר נדון גם בבית המשפט מתישהוא.

    תודה!

    • ועוד שאלה משלימה ברשותכם?
      יואב | 09/05/2021 15:47

      3. מה הדין כאשר ההורה הזר מבין השניים לא מסכים לחתום ולא מעוניין במתן אזרחות ישראלית לילד?
      האם ניתן להעמיד את ההורה הישראלי לדין ו/או למנוע מהילד כניסה/יציאה מישראל?

      *אני מבקש להדגיש שאינני מדבר על תקופת הקורונה, אלא לפניה או נניח שנים אחריה.

      • תוספת
        עו"ד גיא דוד | 10/05/2021 12:16

        אני מניח שהתשובה הראשונה עונה גם על זו - לא חייבים להיות אזרחים אם לא רוצים. אפשר לחתום על הצהרה ולוותר על האזרחות הישראלית גם עבור ילד קטין.

        בברכה,

        גיא דוד, עו"ד
        מנהל פורום הסדרת מעמד
        יצחק שדה 17, פינת המסגר 39 - מגדל נצבא, קומה 14 ת"א

        טלפון: 077-5150116, מייל: gie@dss-adv.com

    • אזרחות לילד של ישראלי שנולד בחו"ל
      עו"ד גיא דוד | 10/05/2021 12:15

      שלום רב ותודה על פנייתך,

      החובה היא על ההצהרה והרישום, אם אינכם מעוניינים שהילד יהיה אזרחי - אתם יכולים לחתום על הצהרה מתאימה.

      בברכה ,

      בברכה,

      גיא דוד, עו"ד
      מנהל פורום הסדרת מעמד
      יצחק שדה 17, פינת המסגר 39 - מגדל נצבא, קומה 14 ת"א

      טלפון: 077-5150116, מייל: gie@dss-adv.com

      • תוכל בבקשה לפרט מהיכן שואבת חובת ההצהרה את כוחה?
        יואב | 10/05/2021 13:29

        שלום גיא ותודה על המענה המהיר,

        תוכל בבקשה לפרט מהיכן שואבת חובת ההצהרה והרישום את כוחה (בעיקר כלפי תושבי חו"ל)?

        הרי כמו שהראיתי אין חובה כזו בחוק כלפי תושבי חו"ל.

        תודה

        • שלום
          עו"ד גיא דוד | 10/05/2021 13:41

          שלום,

          האזרחות מוקנית מכוח ס' 4 לחוק האזרחות.

          חובת הרישום היא מכוח ס' 11 לחוק מרשם אוכלוסין. החובות המוטלות על תושב מוטלות גם על אזרח (ראה סעיף  1(ג) לחוק מרשם אוכלוסין).

          האפשרות לוותר על האזרחות מעוגנת בסעיף 10(ג) בחוק האזרחות.

           בברכה,

          גיא דוד, עו"ד
          מנהל פורום הסדרת מעמד
          יצחק שדה 17, פינת המסגר 39 - מגדל נצבא, קומה 14 ת"א

          טלפון: 077-5150116, מייל: gie@dss-adv.com