תשובה

  • שאלות כלליות
    אנונימי | 09/05/2021 08:54

    שלום,
    אשמח לתשובה על 2 שאלות:
    עבדתי במקום עבודה וסיימתי לעבוד בסוף חודש פברואר 2021
    האם יתכן שקבלתי רק עכשיו ב 9.5 פדיון ימי חופשה?,
    הדבר לא נחשב כהלנת שכר?

    דבר נוסף,
    התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש שבו החישוב למשכורת לפי החלטת המעסיק נעשה מתאריך 26 לכל חודש עד ל 25 לכל חודש אחריו כולל
    ושכר מקבלים ב 9 לכל חודש
    האם הדבר תקין,
    כידוע לי משכורת חייבת להכנס כ 9 ימים לאחר
    סיום חישוב ימיי העבודה

    אשמח לתשובה.

    • תשובה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 18/05/2021 10:15

      לגבי פדיון החופשה - התשלום באיחור - על כך אין מחלוקת אך ככל והמדובר ברכיב זה בלבד - לא בטוח שהמדובר בהלנה. או שביה"ד היה קובע פיצוי הלנה - אלא מחייב בריבית והצמדה.

      לגבי שאלתך השנייה- עובדים שעתיים או יומיים רשאים כאמור להסכים, כי שכרם החודשי ישולם עבור תקופות של חודש שאינן בהכרח חודש קלנדרי.

      בהתאם לפסיקת בית הדין הארצי לעבודה, במקרה זה יש לשלם את השכר החודשי לכל המאוחר בתום "תקופת החודש" שעליה הסכימו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com