חתולים שיוצרים מטרדים לשכנים

  • חתול של השכן פוגע ברכוש
    מיה | 08/05/2021 14:56

    שלום,

    אנחנו גרים בבנין בקומה ראשונה ולשכנים שגרים לידנו יש שני חתולים במרפסת, דבר הגורם למטרד רב!

    החתולים השתינו על אדן החלון (שנמצא במרפסת שלנו)

    הרסו את כל פינת הישיבה עם טביעות הרגליים שלהם

    מלכלכים באופן קבוע את המרפסת שלנו, מפילים את העציצים ושופכים את החול כל פעם מחדש

    ,עושים רעש כל הלילה בעקבות הבלאגן שעושים לנו במרפסת וגם נכנסו לנו הביתה!!!

    הלכנו לשכנים פעם אחת וביקשנו לטפל בנושא, דבר לא השתנה מאז והמטרד לא מפסיק באופן קבוע. אנו חשים בפגיעה בפרטיות וברכוש שלנו!

    האם יש חוק נגד מקרה זה?

    • חתולים שיוצרים מטרדים לשכנים
      עו"ד גיל קראוס | 09/05/2021 15:10

      צהריים טובים,

      אם החתולים יוצרים מטרדים וגורמים נזק, וודאי שיש מה לעשות בעניין. יש לפנות לבית המשפט או למפקחת על הבתים המשותפים בתביעה להסרת המטרדים ולפיצוי בגין הנזקים.

      מומלץ קודם לכן לתעד בתמונות את הנזקים והמטרדים ולצרף את התמונות לכתב התביעה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • למפקח/ת אין סמכות לדון במטרדים
        חיים | 09/05/2021 15:56

        למפקח על רישום מקרקעין אין סמכות לדון בנזיקין, למעט הסגת גבול.

        הנושאים שהמפקח כן מוסמך לדון בהם מפורטים בסעיף 72 לחוק המקרקעין.