מכירת ציוד לפריצת מנעולים

  • מכירת ציוד לפריצת מנעולים
    ערן | 07/05/2021 02:07

    האם מותר למכור כלים המיועדים לפריצת מנעולים?, האם יש צורך ברישיון כלשהו בשביל זה?. ממה שהבנתי אין צורך בתעודת מנעולן בשביל לעבוד בתחום המנעולנות אז איזה מגבלות יש בנוגע למכירה וקניה של כלים המיועדים לפריצה?, לכל אחד מותר לקנות כלים המיועדים לפריצה?. אני יודע שיש חוק שאומר "סעיף 409 לחוק העונשין קובע כי מי שנמצא ברשותו מכשיר המשמש לשם פריצה לבנין, ואין לו הסבר סביר לכך, דינו - מאסר שלוש שנים.", האם מכירה של כלים המיועדים לפריצה נחשבים ל"הסבר סביר"?.

    • מכירת ציוד לפריצת מנעולים
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/05/2021 12:40

      ערן יקר, עיון קצר באינטרנט מעלה, כי כנראה כן יש צורך ברישיון לעסוק כמנעולן , אך אף אם אין צורך ברישיון, הרי שכדי לעמוד בתנאי סעיף 409 אתה צריך קודם כל לתת הסבר סביר לכך שכלי פריצה נמצאים אצלך ואם לטענתך אתה עוסק בכך כמקצוע, יש צורך להראות כי פתחת עוסק מורשה בתחום ואתה אכן עובד בכך. בנוסף, אף בהנחה ואתה עובד בכך ויש לך רישיון מלא, הרי שאין בכך כדי להכשיר מכירת המכשירים הללו למי שלא עובד בכך- שכן אחרת ניתן יהיה להאשים אותך בסיוע להחזקת מכשירי פריצה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי