עזרה חלקית

  • גירושין
    אבי | 06/05/2021 15:26

    אשתי הלכה לעו״ד מאוד בכיר וידוע שגם ידיד שלה להתייעץ בקשר לבעיה שנוצרה ביננו הוא ניצל או שלא את מצבה הנפשי ובלשים שהעמדתי גילו שהיחסים בינהם הרבה יותר קרובים מפגש במשרד צילמו  חיבוקים נשיקות הליכה יד ביד לאחר יומיים הגיעה לביתו כשלא היה אף אחד כי גר בגפו התגנבה פנימה לאחר שהוא הגיעה גם כן ושהו ביחד שעה וחצי בתוך הבית ואז יצאה וחזרה הביתה הסתירה על דבר הפגישה איתו כשהתקשרתי או ילדיי התקשרו אמרה בעבודה. האם זה מוגדר בדין בגידה ואיזה יתרונות קיימים כאשר הכל מתועד.

    • עזרה חלקית
      שאול | 06/05/2021 19:50

      אתה מתאר אירועים מנקודת מבט סובייקטיבית.

      אבל מבחינה אובייקטיבית לא ניתן להוכיח בגידה.

      ולו משום שאינך יודע מה קרה בתוך הדירה. היא למשל יכולה לטעון שהם דיברו וניתחו את המצב בניכם. העובדה שהיא שיקרה לגבי מקום המצאה זה משום שהיא לא רצתה לחשוף את העובדה שהיא מקבלת יעוץ משפטי לגבי מערכת היחסים בניכם.

      לגבי החיבוקים והנשיקות, זה אומנם יותר בעייתי ואעפ"כ גם זה לא מוכיח בגידה, כי ישראלים נוטים להתחבק ולהתנשק מסיבות שאינן בגידה. בעיקר כאשר אתה כותב מפורשות שיש בניהם היכרות.

      אינני טוען שהיא אינה בוגדת בך או כן. רק מביא לך את הניתוח מבחינת הנטל המוטל עליך להוכיח שהיא בוגדת בך. מה שכתבת לא מוביל בהכרח למסקנה שהיא בוגדת משום, שכמו שאני עשיתי, גם היא או עו"ד מטעמה יכול לעשות. לתת פרשנות אחרת למה שאתה חושב.

      ולכן אם אתה רוצה להוכיח בגידה אתה צריך הוכחה הרבה יותר חותכת ממה שיש שלך.

    • אשתי בגדה בי עם עורך דינה. מה לעשות?
      עו"ד רוית טוב-לי | 26/05/2021 16:22

      אבי, שלום,

      אני מצטערת לשמוע על מפח הנפש שחווית.

      מה שאתה מתאר הוא לכל היותר "מעשה כיעור" מבחינה הלכתית. אם אף אחד מהם לא יודה, לא ניתן יהיה להוכיח ניאוף.

      קיום יחסים רומנטיים עם לקוחה זו עבירה משמעתית אתית. אתה יכול להגיש תלונה ללשכת עורכי הדין.

      השאלה החשובה ביותר בעיני היא למה ללכת לכיוון הזה. מבחינה משפטית התרומה של ענייני בגידה מוגבלת לתוצאה, אבל מבחינה משפחתית הטענה יכולה להיות הרת אסון.

      לפני שאתה פועל, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני מסודר אצל עורך דין אמין, מנוסה וישר, שימקסם את זכויותיך, מבלי להותיר אחריו אדמה חרוכה.

      בהצלחה!

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il