מה לעשות במקרה של יורשים שמסרבים לתת מידע?

  • צו ירושה
    תמר | 05/05/2021 20:27

    שלום

    תודה על התשובה הקודמת.

    מה אני עושה כאשר אני צריכה להוציא צו ירושה על שם מישהי שאינה סבתי אלא רק היתה אשתו של סבא שלי [שניהם מתו כבר]. לא היו לה ילדים אלא רק אחים [שהם נפטרו]. חלק מהאחיינים נפטרו וכעת יש עסק עם הנכדים. והם לא משתפים פעולה בהשגת מסמכים כגון: תעודת פטירה, צווי ירושה או קיום צוואה וכו'?

    כלומר אינני יכולה להגיש בקשה מלאה עם כל הפרטים בלי העזרה שלהם ולהם אין אינטרס לעזור מעבר לכך שכנראה גם להם אין את המסמכים האלה?

    מה עושים במקרה כזה?

    תודה

    • מה לעשות במקרה של יורשים שמסרבים לתת מידע?
      עו"ד רוית טוב-לי | 26/05/2021 16:16

      תמר, שלום,

      באמת מצב מתסכל ומייאש!

      הייתי פונה לעורך דין שיגיש לבית המשפט בקשה להתמנות כמנהל עיזבון זמני, לצורך הנפקת צו ירושה וכינוס נכסי העיזבון. בבקשה הייתי מסבירה שללא שיתוף פעולה של היורשים, יידרשו צווים של בית המשפט ואולי אפילו חוות דעת גניאולוגית, ושהדרך היעילה ביותר לעשות כן תהיה באמצעות מינוי מנהל עיזבון.

      האלטרנטיבה היא לבקש פרטנית מבית המשפט צווים לקבלת המידע הדרוש, וזה ותר מסורבל, איטי ויקר.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il