מינוי מומחה על ידי המפקח על המקרקעין

  • נזילה מדירת השכן- מנסה להבין את מהלכיו
    A | 05/05/2021 19:14

    שלום,

    אם כבר הגשתי תביעה ללא עו"ד למפקח מקרקעין על נזילה מהשכן + חוו"ד אינסטלטור.

    ובימ"ש הציע מומחה מטעמו ( עוד לפני הדיון הראשון שיהיה רק בדצמבר) והשכנים נעתרו. בינתיים לאחר קבלתם  של התביעה,הנתבעים  נלחצו הביאו גם אינסטלטור מטעמם. ( לא ברור אם מטעם הביטוח כי טענו שהביטוח לא רוצה להגיע.יש לי בעיה עם השכן שלא ברור לי אם יש לו ביטוח או לא.כלומר יש לו אבל לא מפעיל אותו מסיבות שונות.

    אבל הוא שיחק עם זה הרבה כי כבר פעמיים רצו לבוא וביטל.

    עכשיו שהגיע האינסטלטור שלהם הם אומרים שהנזילה לא מאצלם. אבל כמו שכתבתי רוצים מומחה.

    ואחרי שכתבתי לבימ"ש על הסכמה והוא בשבלבי מינויו, העברתי למומחה כבר חומר,

     השכנים ירדו היום אומרים שלא רוצים מומחה בגלל המחיר.( אני אמרתי מראש שזה יהיה יקר)   מאיפה להם מה המחיר? ממתי פקידה בימ"ש אומרת מה המחיר בטלפון?.

     עכשיו לנו מצד אחד לא איכפת מומחה כי את התשלום אנחנו נתבע מהם בחזרה בהוצאות בימ"ש.

    שנית כלום לא היה זז ללא התביעה.

    הוא פשוט מתקמצן להפעיל את הביטוח שלו.

     היום ירד הביא לי מסמכים של הביטוח.- כל הזמן טוענים שאנחנו צריכים למלא אבל זה הם. זו התביעה שלהם.

    שאלתי:

    האם כדאי בכלל להסכים שהביטוח שלהם יבוא ויתקן עוד לפני מומחה ודיון?

    כשהגשתי תביעה לא היה ביטוח טענו שאני אשמה שלא באים בגלל התישנות.

    אני הוצאתי כסף על אגרה אינסטלטור... ואין לי מושג מה יעלה בגורל הביטוח אולי יטען שזה לא הם? ומה עם פיצוי עוגמת נפש ועלות נזק?

     מומחה בד"כ כן מכמת את זה נכון?

     השאלה אם להסכים לרקוד לפי החליל של השכן שסחב אותי שנה שלמה  שאין לו ביטוח ואח"כ יש לו ואני אשמה שלא באים.. שלא לדבר עזה שאמר שז ה לא ממנו.

     תודהרבה

    • מינוי מומחה על ידי המפקח על המקרקעין
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 06/05/2021 15:54

      שלום,

      בידי המפקח על המקרקעין למנות מומחה מטעמו גם בהעדר הסכמה.

      ניתן להגיע להסכמות עם הצד השני וליתן להן תוקף של פסק דין או החלטה, בהליך המשפטי שמתנהל, וניתן גם לקבוע כי מומחה מטעמך יאשר את התיקון וכיוצ"ב.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      בן גוריון 1, בני ברק
      מגדלי ב.ס.ר 2
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com

      • שאלה נוספת
        A | 28/05/2021 09:06

        שלום,

         תודה רבה על הפורום

        אחרי שהצעת בימ"ש למינוי מומחה אושרה ע"י נתבעים ותובעים. ( זו היתה הצעה מהשופט במסגרת 60 יום להגשת כתב הגנה).ויש מומחה, השכן התחרט כשהמומחה כבר יצר איתו קשר ואין שיתוף פעולה.

        טוען ששיקרתי שעניתי בשמו שהוא מסכים, למרות שהראתי אסמכתא שאישר בכתב. החליט שזה יקר.

        השופט מנסה להקדים את הדיון המקדמי כי אין שיתוף פעולה לצו עשה וכי התאריך שנקבע לדיון רק לדצמבר

         עלה בי רעיון אשמח לדעתך: האם כדאי לומר שאני מוכן לשלם את עלות מומחה מטעם בימ"ש!! בגין 2 הצדדים ( תובע ונתבע) ואם ימצא שיש ליקוי מהשכן, יוחזר לי  הכסף ששילמתי על המומחה?

        אני מנסה לזרז את טיפול בעיית הנזילה. מדובר בסחבת מעל שנה

         לדעתי גם בדיון מקדמי השופט יחליט על מינוי מומחה נטרלי מטעמו הרי אין לו דרך אחרת חוץ מלשמוע טענות של 2 צדדים וזה לא מספק כי אף אחד לא סיפק חוו"ד של אינסטלטור. מקור הנזילה לכאורה לא אותר.

        האם לחכות לדיון מקדמי או להציע את ההצעה?

        נ.ב:

         נכון שיש מומחה והעלות מתחלקת בין צדדים, בסופו של יום הנתבע משלם לתובע את החלק שהנתבע שילם (הוצאות משפט) אם זכה בתביעה?

         תודה