האם ניתן לתבוע רופא שינים על טיפול אורטודנטי רשלני

  • גשר בשיניים
    שלומית | 04/05/2021 14:52

    צהריים טובים ,
    אשמח לדעת האם יש לי בכלל עילה להתייעץ עם עו"ד
    אני מטופלת במרפאה פרטית . הרופאה הורידה לי את הגשר בשנת 2013 והביאה לי לשים פלטות שלא שמרו על השיניים ישרות
    לאחר מכן חזרתי בכדי לשים שוב פעם גשר. בכדי ליישר את השיניים שזזו .לעוד 3 שנים כמעט .במהלך הטיפול ידעתי את הרופאה בחוסר שביעות הרצון שלי מהטיפול
    היא שמה לי קוביות רק על השיניים שהתעקמו למטה ולמעלה(הקדמיות). וכל פעם ששן אחת הסתדרה היא משכה את השנייה. וככה כמעט 3 שנים כמו לשים אצבע בסדק של סחר.
    כאשר הורידה לי את הגשר למרות שהשיניים לא היו ישרות .היא שייפה לי את הניבים והשייניים הקדמיות כולן. זה משהו שמעיק עלי נפשית החיוך שלי לא כמו שהיה והשיניים שונות החיוך שונה גם כן .
    אציין שבשום שלב לא הסכמתי לשיופים וגם לא עודכנתי על כך.
    אשמח למענה האם ניתן להמשיך לטיפול משפטי בנוסף אני לא רואה שהיא רשומה באתר האגודה של האורטודנטים.
    אבל אני כמעט בטוחה שראיתי בעבר . אחרת איך יכלה לעסוק בישור שיניים ?

    • האם ניתן לתבוע רופא שינים על טיפול אורטודנטי רשלני
      עו"ד מיכל סטרוגו | 19/05/2021 12:10

      שלומית שלום,

      על סמך העובדות שתיארת בפנייתך, על פניו נראה כי יש מקום לבחון את הטיפול שניתן לך בעיניים משפטיות ולבדוק האם יש מקום לתביעה בגין רשלנות רפואית.

      במקרה שלך עולות כמה סוגיות:

      1. טיפול שניתן לך ללא הסכמה מדעת - חשוב להדגיש, כי בטרם ביצוע הטיפול האורטודנטי כולו, היה על הרופאה ליתן לך הסבר מפורט באשר לטיפול, מהלך הטיפול, סיכונים וסיבוכים ותוצאות מצופות ורק לאחר מתן הסבר מפורט ולאחר שברור לה כי הסבריה הובנו על ידך וכי את מסכימה לביצוע הטיפול, עליה להחתים אותך על טופס הסכמה. באם לא עשתה כן, בין אם טרם הטיפול כולו או הטיפול במהלכו שייפה את שינייך, הרי שפעלה בניגוד למחוייבותיה המקצועיות והחוקיות ועובדה זו לכשעצמה מהווה עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.

      2. טיפול העומד בסטנדרטים רפואייים מקובלים בתחום האורטודנטי - העובדה שהרופאה אינה מומחית ברפואת שיניים אורטודנטית ואינה רשומה באיגוד האורטודנטים, אינה מונעת ממנה על פי חוק לבצע טיפולים אורטודנטיים, או כל טיפול שיניים אחר. יחד עם זאת, עליה לדאוג לבצע טיפולים אלה בצורה מקצועית ולעמוד בסטנדרטים מקצועיים מקובלים בתחום האורטודנטיה, על אף שאינה מומחית בתחום זה, דבר שעל פניו לא נעשה במקרה שלך.

      3. האם ניתן להוכיח רשלנות - על מנת להשיב על השאלה האם הטיפול שבוצע על ידי הרופאה הנ"ל שאין לה התמחות בתחום האורטודנטיה, בוצע בצורה רשלנית ולקויה, יש לבחון את המקרה בעיניים מקצועיות וזאת ניתן לעשות רק על ידי בחינת פרטי המקרה לרבות התיעוד הרפואי, ע"י רופא מומחה.

      לצורך כך, אמליץ לך לפנות לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית העובד בשיתוף פעולה עם רופאים מומחים, אשר יוכל לסייע לך בבדיקה יסודית של הטיפול שניתן לך, תוך התייעצות עם רופא מומחה בתחום האורטודנטיה ובאם תימצא רשלנות, להגיש מטעמך תביעה בגין רשלנות רפואית.

      מקווה שעניתי על שאלתך.

      מאחלת לך בריאות שלמה והצלחה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com