פיטורם לאחר חופשה לידה

  • לין
    לין | 03/05/2021 23:36

    לפני כשלש שנים יצאתי לחופשת לידה לאחר כ-10 שנות עבודתי כשכירה. הארכתי את חופשת הלידה בלמעלה משנה בידיעה שאוכל לאחר מכן לשוב לעבודה. המקום הסכים להשיב אותי לפני כן אך לא רציתי. אלא שכאשר רציתי לשוב לעבודה התחיל משבר הקורונה ומאז מקום עבודתי לא מעוניין להשיב אותי לעבודה. יש לי פיצויי פיטורין שנמצאים בקרן הפנסיה אך זהו אינו הסכום המלא. האם אני זכאית לפיצויים שבקרן הפנסיה והאם למשהו מעבר?

    • פיטורם לאחר חופשה לידה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 04/05/2021 10:38

      לדעתי ועל פניו כן. יש לבדוק בדיוק מתי היית אמורה לשוב לעבודה לתפקידך ומכאן לבדוק את התנהלות המעסיק . ככל שהפסקת העבודה היית החוקית - יש לבדוק כי התשלום נעשה כולל התקופה ל חופשת הלידה. כן יש לבוק שיכול להיות שהמדובר בהפרת חוק עבודת נשים או חוק שוויון שוב יש לבדוק זאת, - אבל בהחלט הקורונה שיבשה לכולם קצת את הסדר. עם זאת ישנם מעסיקים גם שניצלו את הקורונה. ולכן יש לבדוק שהמעסיק סיים את העבודה איתך בצורה לגיטימית ולא היה כאן הפרה של חוק כלשהו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com