הגנה עצמית על הרכוש- אפשרית?

  • הגנה על רכוש
    רונן | 30/04/2021 09:22

    שלום רב

    במצב פשוט שבו יש צורך לאזרח שומר חוק להגן על רכושו כנגד פורצים כאשר לא מדובר בבית מגורים\עסק\משק חקלאי- חוק דרומי. לצורך העניין החניתי את הרכב ברחוב ושבאתי לנסוע בו לעבודה בבוקר אני רואה כי מנסים לפרוץ לרכב חוץ מלהתקשר למשטרה- שעד שהושטרים יגיעו הפורצים כבר יברחו , יש לי הזכות לתקוף באופן סביר או לנקוט בפעולה אחרת במסגרת חוק (אם תוכל להפנות אותי לחוק או פסיקה בעניין)?

    תודה מראש

    • הגנה עצמית על הרכוש- אפשרית?
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/05/2021 13:00

      רונן יקר, התשובה לשאלתך היא בחיוב , שכן סעיף 34י המגדיר מה היא הגנה עצמית חל אף בגין מקרים של סכנה מוחשית של פגיעה ברכוש שלך או של זולתך ובלבד שתעמוד גם בתנאי שלא תחרוג מהסביר- להלן נוסח הסעיף : " לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים." מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי