האם נזק כתוצאה מאינטובציה מקימה עילת תביעת רשלנות?

  • שאלה
    חן | 28/04/2021 12:06

    במהלך ניתוח שעברתי החדירו לי צינור לגרון ופצעו אותי.
    האם יש עילה לתביעות רשלנות רפואית?

    • האם נזק כתוצאה מאינטובציה מקימה עילת תביעת רשלנות?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 03/05/2021 10:35

      חן שלום,

      פרוצידורות רפואית, לא כל שכן ניתוחים כרוכים בסיכונים וסיבוכים שעלולים להתממש לצערנו.

      על מנת לבחון אם מדובר במקרה של רשלנות רפואית או לא, יש לבחון כל מקרה לגופו ובעיקר, האם הסיבוך והנזק שאירע בעקבותו היו צפויים, האם נגרמו כתוצאה מרשלנות רפואית.

      במקרה שנגרם למטופל נזק כתוצאה מביצוע הליך אינטובציה (החדרת הצינור דרך הגרון) במהלך ניתוח שנעשה באופן רשלני, כאשר הרופא סטה מהפרקטיקה שרופא סביר היה נוקט בה בנסיבות המקרה, או אם נקט שיטת טיפול שרופא סביר לא היה נוקט בה, ייתכן שניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית ולתבוע פיצויים.

      רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי גם באי מתן הסכמה מדעת לביצוע אינטובציה, תוך הפרת זכותו של החולה, שלא יינתן לו טיפול רפואי שלא מדעת, כדי שיוכל להחליט בעצמו על דרך הטיפול הרצויה. במצב זה מדובר בפגיעה באוטונומיה, בכך שלא נמסר לו מלוא המידע הדרוש לו לצורך קבלת ההחלטה בין דרכי הטיפול השונות.

      על מנת  להגיש תביעה יש לאסוף בשלב ראשון את כל החומר הרפואי הרלוונטי ולבחון היטב את החומר באמצעות רופא מומחה ולצורך כך מומלץ לפנות לעורך דין שיוכל לסייע בכך ולייעץ האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית והאם מומלץ להגיש תביעה.

      מומלץ להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית רק במידה ונגרם נזק משמעותי ובלתי הפיך אשר יכול לזכות בפיצוי משמעותי.

      מאחלת בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com