כיצד ניתן להתגרש מתאילנדית שאינה משתפת פעולה?

  • גרושין מתושבת חוץ
    אלי | 27/04/2021 21:20

    שלום,
    אחי נישא לפני כשלוש שנים בנישואין אזרחיים לאזרחית תאילנדית.
    כיום מעבר לכך שמסמכי הנישואין אבדו מסיבה כלשהיא הוא מעוניין להתיר את הנישואין ולהתגרש.
    היא אף פעם לא הגיעה לארץ וכל התהליך לעדכון הסטטוס לזוג נשוי היה במסגרת שגרירות ישראל בתאילנד.

    הבעיה העיקרית היא שאין שיתוף פעולה מצידה בנושא ואין אפשרות ליצור עימה קשר.

    מה עושים במקרה כזה והאם יש אפשרות להתיר את הנישואין חד צדדית במסגרת בית המשפט לעניני משפחה כאן בארץ.

    תודה.
    אלי.

    • כיצד ניתן להתגרש מתאילנדית שאינה משתפת פעולה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 05/05/2021 12:58

      אלי, שלום,

      הזכות להתגרש היא זכות חוקתית ולא ניתן לאלץ אדם להישאר נשוי "על הנייר".

      יש להגיש לבית המשפט לענייני משפחה תביעה להתרת נישואין. אין מדובר בגירושים שעה שהאישה אינה יהודיה. במסגרת התביעה יש לבקש את המסמכים מהשגרירות הישראלית בתאילנד. יש כללים להמצאה לנתבע שאינו נמצא בישראל. ההליך ארוך ולא פשוט אבל אם האישה תמשיך שלא לשתף פעולה, ניתן להניח ולקוות שבית המשפט לענייני משפחה יתן פסק דין להתרת נישואין, שלא בפניה.

      בגלל שהסיפור ארוך, מורכב פרוצדורלית ויקר, אני ממליצה להתייעץ עם עורך דין תאילנדי. אולי ניתן להתיר את הנישואין בתאילנד ביתר קלות.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il