האם ניתן לתבוע עסק שטען שניסיתי לסחוט אותו?

  • הוצאת דיבה עקב תגובה באינטרנט
    נעם | 27/04/2021 18:32

    כתבתי למישהו פידבק שלילי על העסק והוא הגיב לי בתגובה הנ"ל:
    "
    התוצאה שלך היא מעולה ביחס לאיך שהגעת אלינו (יש תמונות)
    כאשר ניסית "לסחוט" מאיתנו טיפולים נוספים ללא תשלום ולא הצלחת החלטת לנקום ולתת שם רע לקליניקה שטיפלה בך באופן מקצועי ביותר.
    בדבר אחד אתה צודק.. שהקליניקה הייתה סגורה אך לא מתוך זלזול בך אלא בגלל הסגרים.
    וכן,אנו נבוא עמך בחשבון בהליכים משפטיים בגלל שמה שכתבת זה הוצאת לשון הרע בגלל ניסיון סחיטה שכשל"

    האם אני יכול לתבוע?
    מעולם לא היה ניסיון סחיטה ויש לי הקלטות והיסטוריית הודעות

    • האם ניתן לתבוע עסק שטען שניסיתי לסחוט אותו?
      עו"ד תום שנפ | 28/04/2021 15:23

      נעם שלום,

      על פניו הדברים אכן עשויים להוות לשון הרע ולהקים לך עילת תביעה מכוח החוק. עם זאת, יש לבחון את הנסיבות המלאות שקדמו לפרסום על מנת להבין האם יכולה לעמוד לימין העסק הגנה כלשהי מכוח החוק (למשל הגנת אמת הפרסום).

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני לשון הרע בטרם נקיטה בפעולה כלשהי.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il

    • תרגיש חופשי
      יונתן | 30/08/2021 08:29

      תרגיש חופשי לסחוט אותו, הוא יישלם לך הכל