שאלת הבהרה

  • חוק חולי הנפש
    רובל | 27/04/2021 13:15

    שלום
    איך ניתן לערער על פי סעיף 17 בחוק לחולי נפש?
    כי ע"פ המקרה שלי הפסכיטאר המוחזי זה נראה כמו חוות דעת מזומנת המחוזי כלל לא דיבר עם הורי על מצבי הנפשי אני שומע קולות ואחרי ניסיון אובדני
    מה אפשר לעשות במקרה זה?

    • שאלת הבהרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 27/04/2021 13:49

      פונה יקר, האם טרם הוגש כנגדך כתב אישום?

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • מצב נפשי
        רובל | 27/04/2021 14:10

        כן הוגש כתב אישום

        • כיצד ניתן להתמודד עם חוות דעת פסיכיאטרית ?
          עו"ד אמיר מורשתי | 27/04/2021 15:03

          פונה יקר, סעיף 17 לחוק טיפול בחולי נפש מתייחס לבדיקת חשוד שטרם הוגש כנגדו כתב אישום. במקרה שלך הוגש כתב אישום ולכן הסעיף הרלוונטי הוא סעיף 15 לחוק טיפול בחולי נפש. היות והליכים הללו מחייבים ייצוג- ואין בפני את חוות הדעת הפסיכיאטרית, עצתי לך להיעזר בעו"ד שלך בנושא. בסופו של דבר ישנה אופציה להיבדק בדיקה פסיכיאטרית ע"י פסיכיאטר פרטי ובעקבות ממצאיו ניתן גם לבקש בדיקה חוזרת ע"י ועדה פסיכיאטרית ולעיתים כשהמחלוקת היא האם בעת ביצוע העבירות ידעת להבחין בין טוב לרע, ניתן אף לנהל על כך הוכחות, שאז יגיע הפסיכיאטר שבדק אותך מטעם הפסיכיאטר המחוזי והוא יעמוד בפני חקירה נגדית של הסניגור שלך ובהמשך יעיד אף הפסיכיאטר הפרטי מטעמך אשר ייחקר חקירה נגדית ע"י התביעה ובסופם של הליכים בית המשפט יכריע בסוגיה. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • מצב נפשי
            רובל | 27/04/2021 16:22

            במקרה ולא מסוגלת לעמוד בדיונים כי יש חשש ממשי לחיי אם זה כרוך בפגיעה עצמית או פיזית
            מה עושים במצב כזה?

            • נאשם אשר מצוי בסכנה אובדנית
              עו"ד אמיר מורשתי | 28/04/2021 08:54

              רובל יקרה, העובדה שכרגע תלוי ועומד כתב אישום, אין פירושה שלא ניתן לסייע לך משפטית בתיק עצמו- יכול להיות שסניגור טוב שיתעמק בראיות, יגלה כי קיימת בעיה ראייתית מבחינה משפטית - דבר שיכול להוביל למחיקת כתב האישום, יכול להיות שניתן לסיים התיק ללא הרשעה, מבלי להכתים את שמך הטוב, יכול להיות שניתן להגיש בקשה לעיכוב הליכים ליועץ המשפטי וכך למעשה לסגור התיק ועוד ועוד אפשריות- אשר כל אחת מהן יכולה לפתור את הבעיה שלך שלא דרך קביעה שאת לא כשירה לעמוד לדין ואשפוזך בבית חולים פסיכיאטרי. מקווה שהייתי לך לעזר

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי

              • מצב נפשי
                רובל | 28/04/2021 21:39

                תוכל מניסנונתך להמליץ? על עוד דרכים לסגור את התיק אני באמת בסכנת חיים....

                • המשך תשובה
                  עו"ד אמיר מורשתי | 29/04/2021 09:21

                  רובל יקרה, הדרך העיקרית לסגור את התיק כנגדך היא למצוא טענות משפטיות טובות שיכולות לערער את המסד הראייתי בתיק- מבלי לעיין בחומר הראיות ובכתב האישום לא אוכל לחוות את דעתי במסגרת הפורום הזה מה עוד ניתן לעשות כדי לסגור התיק. ( לפעמים ככל והתיק מתאים לכך , אפשר לשכנע את התביעות/הפרקליטות להעביר התיק לסגירה במסגרת הסדר מותנה )

                  בברכה,

                  אמיר מורשתי, עו"ד
                  מנהל פורום פלילי

                  • מצב נפשי
                    רובל | 29/04/2021 20:37

                    ניסו בהסדר מותנה לא רציתי מכיוון שלא הייתי מודעת למעשי
                    החיסרון השני שאם אתה מודה אתה יכול לקבל תביעה אזרחית יש בזה הרבה חסרונות זה רק נראה תמים ההסדר

              • מצב נפשי
                רובל | 28/04/2021 21:45

                עיקוב הלכים היה ניסיון לא עבד

                עכשיו מחכה לעורך דין מהסנגוריה מקווה טובים

          • מצב נפשי
            רובל | 27/04/2021 16:23

            והאם חובה של הפסכיטאר המחוזי לדבר עם הוריו של החולה?
            כי במקרה שלי זה לא נעשה

            • האם חובה על הפסיכיאטר לדבר עם הורי הנבדק?
              עו"ד אמיר מורשתי | 28/04/2021 08:48

              רובל שלום רב, אין חובה על הפסיכיאטר לדבר עם הורי הנבדק והכל תלוי בנסיבות ובשיקול דעתו . יחד עם זאת, לעיתים זה יכול להתבקש ואם לא עשה כן הדבר יכול להחליש את חוות דעתו . אך לנושא הכשירות לעמוד לדין לרוב אין צורך בשיחה עם הורי הנבדק, שכן המבחנים לכך מאוד מחמירים וככל והנבדק מבין על מה הוא נאשם, יכול להיעזר בסניגור, מבין תפקידו של שופט- הרי שיקבעו שהוא כשיר לעמוד לדין. בעניין זה עצם העובדה שאת יכולה לפנות כאן לקבל עצה משפטית, מלמדת כי אכן את מבינה את תפקידו של הסניגור.

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי