איום והתנכלות מצד המעסיק

  • איום והתנכלות מצד המעסיק
    קובי | 27/04/2021 12:20

    שלום אני עובד בתחום המסעדנות, הודעתי לפני כחודשיים שלא אוכל לעבוד יותר עקב הלימודים, עבדתי כ20 משמרות בחודש, כרגע עובד משמרת אחת בשבוע והמעסיק מחייב אותי לעבוד 2 משמרות בשבוע. אמר לי אם אתה לא מגיש 2 משמרות תבוא לחתום התפטרות. אני אמרתי מנגד שאני רוצה לראות את החוזה העסקה שאני חתום בו שאני מחויב להגיש 5 משמרות בשבוע והוא איים עלי שהוא ישים אותי 5 משמרות בשבוע כי מותר לו.

    האם באמת מותר לו אם הוא הראה לי שאני חתום על 5 משמרות בשבוע? אני עובד מעל שנה במצטבר.

    האם הוא מחויב להראות לי את התנאי העסקה שאני חתום עליהם? האם הוא יכול להגיד תבוא תחתום על התפטרות?

    והאם זה התנכלות להגיד "אני אראה לך מה זה אני אשים אותך 5 משמרות זה מותר לי" ?