פריסת מס שבח ופיצול השבח בין בני זוג

  • פיצול מס שבח ופריסה רק לבן זוג
    דוד | 27/04/2021 09:03

    ברצוני למכור דירה -של ושל אשתי - עם רווח שאמור לשלם עליו מס שבח, מכיון ששכרי גבוה וניצלתי את כל נקודות הזיכוי ומשכורתה של אשתי נמוכה [ועם נקודות זיכוי רבות שאינם מנוצלות] רציתי לברר

    האם ניתן לפצל את מס השבח כך שאשלם את מחצית המס שלי ללא פריסה ומחצית המס של אשתי אפצל ל4 שנים ולא נשלם כלל מס שבח  - על חלק זה - בזכות נקודות הזיכוי הצבורות ללא שימוש.

    • פריסת מס שבח ופיצול השבח בין בני זוג
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 28/04/2021 19:45

      שלום רב,

      כדי לאפשר פיצול שבח בין בני זוג יש להוכיח שהדירה רשומה על שני בני הזוג וכי המדובר ברכוש משותף של בני הזוג ובמידה וכך הם פני הדברים לבקש ממיסוי מקרקעין להוציא שומה על שני בני הזוג. לצורך פריסת מס השבח בהחלט יוכל כל אחד מבני הזוג לדרוש פריסת מס בהתאם לנתוניו האישיים ובמידה והפריסה אכן תיטיב עמו כך שתפחית את חבות המס ללא פריסה

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il