השפעה של הפקעת מגרש על עסקת מכר דירה

  • אישור מס שבח סכום ואיור רישום מקרקעין 7098
    מוריה ג | 26/04/2021 19:18

    בעבר התבצעה הפקעה ע"י המדינה לכביש על חלקה חקלאית ריקה ללא מבנה, רק אדמה, של משפחתנו, לאחר שאימי נפטרה, רצו להעביר לנו סכום מאוד קטן. החברה שהפקיעה שילמה עבורי ועובר אחותי את מס השבח. כתוב במכתב למס שבח מס הכנסה, שאנחנו מקבלות הסכום כיורשות מההפקעה. אחותי קיבלה את הטופס 7098, אני לא, קיבלתי רק אישור ששילמו את מס השבח, הכסף הועבר בצ'ק מזמן למס שבח. שאלתי, האם זה חשוב לקבל את אישור רישום מקרקעין 7098? או שמספיק אישור התשלום? מה מטרת האישור רישום בטאבו? הרי זו לא עסקת רכש, זו הפקעה, והיא נרשמה מזמן כבר בטאבו. העברת הרישום לי ולאחותי כבר נרשמה בטאבו לפי צו הירושה של אימי. האם עדיין יש לדרוש אישור זה? או שכיוון שזה לא חשוב, וזה בד"כ הכרחי בעצם בעסקת רכש רגילה? ולא בהפקעה, ואם כן עיך היא  עתידה להשפיע בכלל על עיסקאות מכירה של דירה שברשתינו בירושה גם מכן של אימי אנחנו חצי חצי. או דירות פרטיות של כל אחת מאתנו, תודה

    • השפעה של הפקעת מגרש על עסקת מכר דירה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 28/04/2021 19:56

      שלום רב,

      שאלתך לא ברורה מספיק, אך ככל שאת מבקשת לדעת האם פיצוי בגין הפקעת שטח חקלאי יכולה להשפיע על מכר דירת מגורים שאינה בשטח האמור- לא נראה כי יש קשר בין האירועים ולכן לטעמי לא תחול כל השפעה.

      בכל מקרה מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע לגבי האמור

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il