הוטל עיקול אצל צד ג' והחייב דורש את הכסף-מה עושים

  • עיקול
    ליבר | 26/04/2021 11:04

    הודיעו לי טלפונית על צו עיקול מטעם הוצלפ על כספים שאצלי כמחזיק. איני צד לתיק הוצלפ.

    טרם קבלתי הצו

    אך אני יודע על קיומו. גם הקריאו לי אותו בטלפון במענה טלפוני הוצלפ.

    כיצד יש לפעול בנסיבות?

    בפרט כאשר אין לי את הצו עצמו. ובעל הכספים (שהוא חייב בתיק ההוצלפ בו העיקול) דורש ממנו להעבירם אליו, אני מחויב למסור לו הכסף לפי פס"ד אחר. וחולף הזמן למסירת הכספים אליו.

    • הוטל עיקול אצל צד ג' והחייב דורש את הכסף-מה עושים
      עו"ד נילי רובינוב | 23/05/2021 22:37

      ליבר שלום וברכה,

      ככל וידוע לך אודות צו העיקול הייתי ממליצה לך בחום לפנות לרשם ההוצאה לפועל ולבקש ממנו הנחיות כיצד עליך לפעול שכן על פי הנתונים שהצגת מחד יש את החלטת הרשם המורה על עיקול הכספים המוחזקים אצלך השייכים לחייב ומאידך יש החלטה של בית משפט המורה על העברת הכסםים על פי פסק דין אחר.

      ככל ותפעלי בניגוד לצו העיקול (שכפי שציינת ידוע לך אודותיו ואף הקריאו לך אותו) הרי שייתכן ותזומני לחקירה (גם אם טרם קיבלת את צו העיקול פיזית) ואת יכולה להיות מחוייבת בגובה החוב של החייב כלפי המעקל וחבל!

      בהצלחה!!

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com