גביית חוב לאחר מתן הפטר

  • גביית חוב לאחר קבלת הפטר חלוט
    יעקב משה | 26/04/2021 10:56

    בית המשפט פסק לי הוצאות לפני מתן צו הכינוס, (לפני כ - 4 שנים). כל השנים מאז לא הצלחתי לאתר את החייבת שמחליפה כתובות. כעת כחצי שנה לאחר קבלת הפטר חלוט מצאתי אותה ופתחתי נגדה תיק הוצאה לפועל. אם היא תשלם לי את ההוצאות שבית הדין פסק לי לפני כ - 4 שנים, כ - 5,000 ש"ח. . האם אני זכאי לקבל את הכסף? .

    • גביית חוב לאחר מתן הפטר
      עו"ד קובי צאיג | 26/04/2021 14:47

      שלום רב!

      ככל שהחייבת הצהירה על החוב שלה כלפיך וקיבלת הודעה על כך שהחייבת נמצאת בהליך חדלות פירעון הרי שלאחר שהיא קיבלה הפטר היא הופטרה מכל חובותיה טרם מתן צו הכינוס.

      במידה ולא קיבלת הודעה על כך שהחייבת נכנסה לצו כינוס זה עניין אחר

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com

      • גביית חוב לאחר הפטר
        יעקב משה | 27/04/2021 16:31

        כנראה לא הובנתי כהלכה. שאלתי היא: הייתי בהליך פש"ר ולא מזמן קבלתי הפטר חלוט. מישהי היתה חייבת לי כסף בעקבות פס"ד, ללא קשר להליך הפ ש"ר, זה קרנ לפני מתן צו הכינוס. היא לא שילמה לי ולא פתחתי נגדה תיק הוצל"פ כי לא היתה לי כתובתה. כעת איתרתי אותה ופתחתי תיק הוצל"פ נגדה. אם אצליח כעת לגבות את החוב, האם הכסף שאקבל יועבר אלי, או ילך לתיק הפש"ר אע"פ שכבר קבלתי הפטר?

        • גביית חובות לאחר קבלת הפטר
          קובי צאיג | 27/04/2021 21:32

          שלום רב!
          לכאורה קיבלת הפטר חלוט ואין מניעה לגבות כרגע את החוב. מצד שני תקווה שלא תעלה טענה על חוסר תום שאתה לא גבית את הכסף במהלך תקופת הכינוס שאז הכסף היה יכול להיות חלק מהקופה