תשובה - הפרות מצד המעסיק והתפטרות מצד העובד

  • שאלה
    א | 26/04/2021 09:40

    שלום,
    עבדתי בעבודה במשך חודשיים וחצי, מסוף דצמבר ועד אמצע מרץ, עבודה שבה ישנה הגדרה של "תפקידו של העובד נמנה עם התפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי...". התפטרתי מעבודה זו, מכמה סיבות: 1. המשכורת של ינואר נכנסה לי ב-14 לפברואר, למרות שנכתב בחוזה שלי במפורש "המשכורת תשולם אחת לחודש, לא יאוחר מהיום ה-10 לכל חודש גרגוריאני, עבור העבודה בחודש הקודם". כאשר התרעתי בפני המעסיק ב-11 לפברואר שהמשכורת עדיין לא נכנסה, ניתנו לי תירוצים בנוגע לבלבול של השם שלי עם מישהו אחר. יש לציין שהלנה מהסוג הזה לא קרתה שוב. 2. תלושי השכר שלי תמיד הגיעו באיחור, 4 תלושי שכר והם הגיעו ב-17 לחודש, פעמיים ב-14 לחודש וב-12 לחודש. 3. הנטו שהופיע בתלושי השכר של פברואר ומרץ, לא תואם לנטו שנכנס לבנק. 4. מרכיב שכר של 125%, לא הוזן במשכורת של פברואר, כאשר המרכיבים של 150, 175 וכו' כן הוזנו. 5. שגיאה במתן הסכום של "חלף הודעה מוקדמת" וימי החופשה השנתית, המגיע לי. על החודשיים וחצי שעבדתי, אני מחוייב ליומיים הודעה מוקדמת לפני סיום עבודה בפועל. ההתפטרות שלי הייתה ב-14 למרץ בשעות הבוקר, ובערך שעה לאחר מכן המעסיק הודיע לי שאין סיבה שאני עוד אשאר ושלח אותי הביתה. בעקבות השתלשלות אירועים אלו, המעסיק מחוייב לשלם לי את יתרת ה-14.3, את ה-15.3, את ה-16.3 ויומיים חופשה שנתית, אך הסכום שקיבלתי הוא פחות מהחישוב הזה.
    האם מכלול הסיבות הללו, הן מספיקות לצורך הגשת תביעה, בבית הדין לעבודה?

    • תשובה - הפרות מצד המעסיק והתפטרות מצד העובד
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 27/04/2021 11:33

      בוקר אור

      בהחלט. ככל שהמעסיק ויתר על ההודעה מוקדמת מטעמך הוא חייב לשלם לך תמורתם וכך גם לענין פדיון חופשה, לפי הצבירה הקיימת בתלוש.

      כן, ככל שקיים הפרשי שכר בין התלוש לבין מה שהפקד בבנק (נטו) - מדובר בהלנת שכר ועליך לתבוע את השכר החסר ואולי גם את הלנתו. בהצלחה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com