מכירת דירה מקבוצת רכישה

  • מס רכישה/מס שבח במכירת דירה מקבוצת רכישה
    דוד | 25/04/2021 09:21

    לפני כ8 שנים הצטרפתי לקבוצת רכישה לקניית קרקע, אך עד להיום לא זכינו להיכנס לדירה עקב עיכוביים ותקלות שלא נגמרות... [אנו נמצאים בשלבים הסופיים של ה'גמר' ותהליכי טופס 4 אך תמיד צצים עיכובים נוספים ותאריך הכניסה משתנה שוב ושוב..]

    עקב הזמן הרב שעבר, הדירה וגודלה אינם מתאימים לצרכיי היום.

    ברצוני לקנות דירה חדשה/נוספת אך חשוב לי מאוד לדעת האם אצטרך לשלם מס רכישה על הדירה הנוספת. וכדי לחסוך את מס רכישה ותוך כמה זמן אצטרך למכור את הדירה מקבוצת הרכישה. [חשוב לציין שהדירה רשומה על שמי אך אין עדיין טופס 4]

    כמו כן כדי להיפטר ממס שבח במכירת הדירה הראשונה [שבקבוצת הרכישה] ממתי אוכל למכור זאת ללא תשלום מס שבח?

    • מכירת דירה מקבוצת רכישה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 26/04/2021 15:08

      לעניין מס רכישה- תוכל לקנות דירה נוספת ולשלם מס רכישה כדירה יחידה אם תמכור את הקיימת תוך 18 חודשים מהרכישה (או 24 חודשים אם תרכוש אותה לאחר 7.7.21).

      לעניין מס השבח- כדי להנות מחישוב שבח כדירה יחידה, תצטרך להחזיק בדירה הנמכרת לפחות 18 חודשים מהאכלוס שלה (טופס 4).

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il

      • ומה במקרה ההפוך ?
        יוני | 05/05/2021 14:26

        יש לי דירה ואני רוכש דירה בקבוצת רכישה. עד מתי אוכל למכור את הדירה שבבעלותי כדי להנות ממדרגות מס רכישה של דירה יחידה ברכישת הדירה בקבוצת רכישה? האם זה כמו רכישה מקבלן? 12 חודשים מקבלת ט' 4?