הפחתת שכר של העובד על ידי המעסיק

  • שאלה
    דוד | 24/04/2021 19:15

    מתי מעסיק יכול לטעון על פי חוק שעובד גרם לו לנזק? ולהפחית משכרו על דעת עצמו.
    תודה

    • הפחתת שכר של העובד על ידי המעסיק
      עו"ד לילך אקרמן | 24/04/2021 22:43

      שלום רב

      מדובר בשאלה כללית מדי.

      ברמת העיקרון המעסיק לא יכול להחליט על דעת עצמו ולנכות מהעובד שכר בטענה שהעובד גרם לנזק אלא אם העובד נתן הסכמתו לכך במפורש וגם אז יש לבחון האם מתן ההסכמה היה חוקי. ככל ולמעסיק יש טענה לנזק עליו לפנות לעובד ואם העובד לא מסכים עם הנזק/ אחריותו על המעסיק להגיש תביעה כנגד העובד

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il