תשלום עבור שעות נוספות

  • תשלום עבור שעות עבודה נוספות והפסקה במשמרת
    ענת | 23/04/2021 20:49

    שלום.
    התחלתי לעבוד בחברה קטנה ומצליחה.
    המשרה מלאה אבל יוצא שעובדת לרוב 5ימים בשבוע, לפעמים 6ימים. המעסיק משלם 125% החל מהשעה ה9! האם זה חוקי?
    בנוסף, העבודה היא 7שעות ביום, ללא יציאה להפסקה! האם למעסיק זה חוקי ולאיפה לפנות כדי לדרוש צדק!?
    תודה רבה

    • תשלום עבור שעות נוספות
      עו"ד לילך אקרמן | 24/04/2021 22:40

      שלום רב

      שבוע עבודה מלא הנו 42 שעות עבודה . ככל ואת עובדת 9 שעות כל יום ללא הפסקה אז אכן מגיע לך תשלום עבור שעות נוספות בשיעור של 125% בגין חלק מהזמן. יש לבחון את שעון הנוכחות על מנת לערוך חישוב מדויק. לגבי הפסקה יש לבחון את סוג העבודה ואופייה על מנת לראות אם יש חובה לתת אותה אבל בכל מקרה הפסקה  היא על חשבון העובד ואינה חלק משעות העבודה ככל וניתן לצאת ממקום העבודה במהלכה גם אם לא עושים זאת. מציעה לבחון את אופי עבודתך לעומק על מנת להבין האם אכן יש כאן הפרה של המעסיק

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il