המשך...

  • היתכנות קבלת דמי אבטלה לאחר חזרה מחל"ת
    שגב | 22/04/2021 22:17

    שלום

    אם אחזור מחל"ת לאותו מקום עבודה בשכר הנמוך מהממוצע הקודם בשל פחות ימי עבודה בחודש, האם אהיה זכאי לקבלת דמי אבטלה עבור הימים בהם לא עבדתי? כדי לפשט אתן את המספרים (בערך)

    שכר קודם:8500, דמי אבטלה:5500.

    אם השכר החדש יהיה מעל 5500 - האם לא אהיה זכאי כלל לדמי אבטלה?

    אם השכר יהיה פחות מ-5500, האם אהיה זכאי להשלמה ל-5500?

    תודה על העזרה

    • המשך...
      שגב | 22/04/2021 22:28

      ויש לציין שהשכר היומי לא יהיה נמוך יותר, אלא מספר ימי העבודה בחודש - ולכן "מענק חזרה לעבודה" לא רלוונטי. והשאלה האם יש חיה כזו של לחזור למקום העבודה ועדיין לקבל דמי אבטלה עם קיזוז כלשהו לפי השכר החודשי.

    • הכנסות בתקופת אבטלה
      אורנה | 23/04/2021 10:21

      שלום לך,

      מי שחוזר לעבודתו הקודמת, לא יכול לקבל השלמה לדמי אבטלה.

      ההתיחסות הינה רק למי שמתחיל עבודה אחרת בשכר נמוך מדמי האבטלה.

      בברכה.

      • תשובה מביטוח לאומי
        שגב | 25/04/2021 11:28

        הי

        שוחחתי עם נציג ביטוח לאומי בטלפון ולטענתו תתכן השלמה לסכום דמי האבטלה במקרה והשכר יהיה נמוך מכך, גם אם חזרתי מחל"ת לאותו מעסיק. יתכן שהנציג טעה וכדאי לי לבדוק זאת ממש בסניף?

        • מענק חזרה לעבודה
          אורנה | 25/04/2021 14:53

          שוב שלום לך,

          תוכל לקבל מענק חזרה לעבודה ולא השלמה לדמי אבטלה:

          https://www.btl.gov.il/About/news/Pages/hazara-lavoda.aspx?gclid=Cj0KCQjwppSEBhCGARIsANIs4p7JmBUo8OgABzDdpsi4fqY3GYsD74tTwX4NkcR3aa3yEAuONIxG4NYaAlnQEALw_wcB

          לא ניתן לחזור לעבודה ולקבל השלמה לדמי אבטלה.

          תוכל לעשות בירור ע"י פניה ישירה לסניף/ אבטלה, לקבלת מענה אישי ספציפי לשאלתך:

          https://www.btl.gov.il/About/contact_us/Pages/contact-snif.aspx?sId=113

          בברכה.

          • סעיף לא ברור ב"מענק חזרה לעבודה"
            שגב | 25/04/2021 19:24

            תודה על המענה המהיר והמועיל - אם כך מענק חזרה הוא הרלוונטי אליי.

            עוד שאלה אחת - שוחחתי עם שני נציגים של ביטוח לאומי בטלפון לגבי עניין התניית 14 ימי עבודה כדי להיות זכאי למענק. ומשניהם קיבלתי תשובה שונה לגבי האם 14 הימים חייבים להיות לפני שמגיע המועד 30.4 או שאפשר לחזור לעבודה אפילו ב-29.4 והכוונה שיש לעבוד 14 ימים לפחות ממועד החזרה. ובמילים אחרות - האם המסלול רלוונטי עבורי בשבוע הקרוב או שפיספסתי כבר את המועד ב-16.4?

            תודה רבה!

            • מענק חזרה לעבודה
              אורנה | 27/04/2021 16:16

              ניתן לחזור חעבודה עד 30.4.2021

              ולהיות זכאי למענק.

              גם אני קבלתי שתי תשובות:

              1- סופרים 14 ימים קלנדריים, באופן שוטף.

              2-סופרים 14 ימי עבודה בפועל.

              כל זה לאחר חזרה לעבודה עד 30.4.2021

              שלחתי שוב בירור לביטוח לאומי, על מנת לקבל תשובה פסקנית.

              בברכה.