השבת המחאת בנקאיות שלא נעשה בהן שימוש.

  • החזרת המחאה בנקאית שנרשמה לפקודת מוכר
    ברקת | 22/04/2021 17:03

    שלום רב ותודה מראש על התשובה . במסגרת עסקה למכירת דירה, לא עלה בידי המוכר להשיג אישורי עירייה ושבח עד למועד מסירת המפתח. לפיכך, הקונה שנטל משכנתא, ביקש מהבנק שלו לרשום המחאות לפקודת המוכרים אך העביר אותם לבא כוח המוכרים בנאמנות. אם תיאורטית הקונה יקבל את הצקים לידו  בחזרה מהנאמן , האם הבנק יסכים לקבל את הצקים בחזרה ? ( אותן המחאות שנרשמו לפקודת המוכרים )

    • השבת המחאת בנקאיות שלא נעשה בהן שימוש.
      עו"ד אסף מירוז | 27/04/2021 14:03

      שלום ברקת

      ככלל, הדבר אפשרי, ואמור להיות זיכוי בסכום השיק, אך לא בסכום העמלה.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com