נעקצתי בתוך הים

  • אחריות המלון לעקיצות בחוף שהוא מתפעל
    מיכאל | 22/04/2021 16:58

    לפורום שלום:

    במהלך חופשה באילת שהינו בחוף המתופעל על ידי מלון רויאל ביץ, ובו חבלים צפים במים המתחמים את החוף.

    במהלך השחיה היינו ליד החבלים והרגשתי עקיצה בכל הגוף, יצאנו מהמים, המקלחות לא פעלו ואז הלכנו למלון להישטף ושאלנו אם זה מדוזות, וכל המצילים הסבירו לנו שזה תופעה ידועה של ביצי דגים שישנם ליד החבלים וכולם ידעו על כך.

    לא היה שום שילוט או אזהרה על כך לא בחוף ולא במלון בעמדת המגבות שלוקחים לרדת לחוף וכשפנינו לשרות לקוחות הם אמרו שהחוף הוא של העיריה והם רק מתפעלים וניפנפו אותנו שזה לא הבעיה שלהם.

    כל הצד ימין שלי והבטן היה כויות, לא הלכתי לעבודה 4 ימים וגם היום אמנם לא שורף אך נשארו סימני כויה קלים על על צד ימין של הגוף.

    1. האם זה עילה לתביעות קטנות, או כיוון שזה בים זה לא באחריותם?

    2. אם כן האם זה נגד המלון או העיריה?

    תודה רבה

    • נעקצתי בתוך הים
      ליאור חאיק, עו"ד | 24/04/2021 11:53

      מדובר בתביעה בעייתית. השאלה האם אפשר להטיל אחריות משפטית על העירייה או על החוף במקרה כזה בגין רשלנות. לדעתי סיכויי התביעה נמוכים מאד מאחר ומדובר בסיטואציה שאין אפשרות למנוע אותה מאחר ומדובר בדבר שאירע בתוך הים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • שאלת המשך
        מיכאל | 26/04/2021 16:05

        שלום,

        האם אין מקום לתביעה קטנה נגד המלון על כך שלא שמו שום שלטי אזהרה לא בחוף שבתפעולו ולא בעמדת המגבות שבמלון, כי כשהגענו למלון אחרי המקרה כל צוות הבריכה ידע על התופעה והמליץ מה לעשות: קודם לשטוף ואז לשים משחה, כלומר התופעה היתה ידועה.

        רק להשוואה בחוף הדולפינים יש שלטי אזהרה נגד קיפודי ים, למרות שאף פעם לא פגשתי אחד שם, ובגלל השלט נוהג משמנ זהירות.