מה דינה של דירה שרשומה בחלקים לא שווים ?

  • שאלה
    אביבה | 22/04/2021 14:31

    שאלה
    בעל ואישה רכשו דירה מכסף מתנה שקיבלו כל אחד מהצדדים.
    בית נרכש בחלקים לא שווים. בטאבו כתוב באחוזים לפי כסף מתנה שקיבלו כל צד.
    אין הסכם ממון.
    מה אומר אם מתגרשים?? החלקים 25 ן75.

    ושאלה נוספת
    האם הבעל יכול לערוך צוואה על החלק שלו 75%? בלי שאישה תדע?

    • מה דינה של דירה שרשומה בחלקים לא שווים ?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 26/04/2021 17:45

      שלום אביבה,

      ככל והצדדים נישאו לאחר 1974 -חוק יחסי ממון מחיל על יחסיהם הממוניים את משטר איזון המשאבים, הקובע, בסעיף 5 לו, בין היתר, כי מתנות שהתקבלו במהלך הנישואים אינם חלק מהרכוש המשותף. מאחר ומכספי המתנה נרכשה הדירה בחלקים לא שווים - ניתן לטעון כי הבעלות בדירה הינה בהתאם לרישום הזכויות.

      בצד זה קיימת טענה לשיתוף בנכס ספציפי, וככל ויוכח כי הצדדים חיו שנים רבות בדירה, שיפצו, גידלו וטיפחו ובעיקר - ראו בה כרכוש משותף, ניתן להוכיח שיתוף מלא.

      באשר לצוואה - כל אדם יכול לערוך צוואה, גם בלי שאיש לא ידע.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com