מתנה

  • צק
    אלי | 22/04/2021 13:47

    שלום, אם אני מקבל צ'ק בנקאי מאח שלי בסך 35 אלף ש"ח. אמרו לאח שלי שחייב את סיבת הצ'ק

    אז הוא אמר מתנה. כאשר אני אפקיד את הצ'ק בחשבון בנק שלי (פרט לעמלת הפקדה רגיל) יהיה לי דרישה לניכוי מיסים? יהיה לי בעיה עם קבלת מתנה? אשמח לתשובה

    • מתנה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 26/04/2021 13:08

      העברת וקבלת מתנה אינה חייבת במס (למעט בהעברת דירות במתנה).

      לכן, לכל היותר, תצטרך גם אתה לתת הסבר לעניין בבנק שלך.

      בנוסף, מומלץ לך ולאחיך להעלות על הכתב את עצם הענקת המתנה ולצרף צילום ההמחאה, אסמכתא מהבנק וכו'. אין לדעת אם ומתי תצטרכו להציג את זה.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il