צביעת אבני שפה בשטח בנין משותף

  • אדום לבן בשטח בניין
    סבטה | 20/04/2021 13:25

    האם הוועד צריך הסכמה מלאה של דיירים על מנת להגיש לעירייה תוכנית של צביעת שפת המדרכה בשטח הבניין הצמוד ללובי של הבניין לאדום לבן?

    • צביעת אבני שפה בשטח בנין משותף
      יעקבי | 21/04/2021 18:22

      שלום סבטה,

      הנושא לא שייך לדיני תעבורה.

      על פי הידוע לי צריך להעלות נושא זה באסיפת דיירים ונחוצה נוכחות של 60 אחוז ומעלה מדיירי הבנין.

      אם לא תהיה נוכחות כנ"ל יש להכריז (כולל לתלות מודעה בלוח הועד) על אסיפה חדשה כעבור שבוע (ויותר) והחלטה בנושא תעבור ברוב בכל פורום שנוכח.

      בכל מקרה ניתן לברר באגודה לתרבות הדיור.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • מדרכה אינה חלק מהרכוש המשותף של הבניין
        אביחי | 24/04/2021 14:10

        ולכן, דיירי הבניין, או אסיפת הדיירים, אינם מוסמכים לקבוע בנושא המדרכה.

        בנוסף, בעלי הדירות אינם קובעים אם כן או לא יוצב תמרור (או צביעת מדרכה שהינה תמרור).

        הגשת בקשה מהרשות שקובעת תמרורים, יכול כל אחד מדיירי הבניין באופן פרטי ואישי, ולשם כך אינו זקוק לאישור או הסכמה של שכניו.