צבירת ותק בקרן הפנסיה

  • שאלה
    א | 20/04/2021 10:15

    שלום גיל
    בהמשך למענה על ידך . השאלה שלי היא אם ניתן לתקן את הותק במנורה כי כמו שאמרתי בעלי לא עבד כ 10 חודשים ואז בעבודה החדשה החלו להפריש לו פנסיה לחברת מנורה
    האם ניתן להחזיר את הותק כמה שנים אחורה כי אנו רוצים לתבוע
    לאיזה מסמכים הינך זקוק וכמה עולה יעוץ אישי

    • צבירת ותק בקרן הפנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 25/04/2021 18:12

      ערב טוב,

      אם הוא לא עבד 10 חודשים אז כנראה שהכיסוי לא היה בתוקף (אלא אם הייתה בקשה לשמור על הכיסויים הביטוחיים ושולמו הפרשות חודשיות על ידכם) ואז המשמעות היא שתקופת האכשרה נספרת מהתחלה בעת הכניסה לקרן הפנסיה במנורה.

      בנוסף, כעיקרון בעת מעבר מקרן אחת לשנייה, הוותק נספר מחדש לעניין תקופת האכשרה ולכן על פניו בהחלט יכול להיות שיש צדק בטענות חברת הביטוח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il