האם הגשת תלונות שווא מהווה פרסום לשון הרע?

  • תביעה
    רפי | 19/04/2021 18:12

    שלום. אישה שהייתי עימה בתביעת רטיבות מביתה לביתי, וסרבה לתקן,  ולאחר פניות רבות אליה, הוחלט לפנות לסעד בית המשפט.המתלוננת סידרתית נגדי במשטרה, לפי סעיף 243 לחוק העונשין ביודעין,על דברים שלא קרו, וללא כול ראיה, המצאות שלה כדי להזיק לי על התביעה שהייתה ביננו. ומרמה את שלטון החוק,ואת בית המשפט, יש מסמך מהמשטרה,שלא הועמדתי אף פעם לדין על תלונותיה.הדבר בסופו של דבר מטריד ופוגע בי, שאלתי, האם לתבוע אותה על לשון הרע??או בתביעות קטנות??בעבר הוזהרה ע"י המשטרה לבל תוסיף להתלונן שיקרי,(יש מסמך על כך),היכן אוכל לתבוע אותה על דברים אלו?? תודה.

    • האם הגשת תלונות שווא מהווה פרסום לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 21/04/2021 15:14

      רפי שלום,

      צר לי על הסיטואציה אליה נקלעת.

      כעיקרון, תביעת דיבה בגין הגשת תלונת שווא למשטרה מצריכה לא רק הוכחה כי מדובר בלשון הרע אלא כי המתלוננת ידעה שדבריה אינם אמת.

      ככל שברצונך להגיש תביעת דיבה בעניין ניתן להגיש בתביעות קטנות ללא ייצוג של עורך דין, אך התביעה מוגבלת לסכום מסויים, או שניתן להגיש בבית המשפט במסלול רגיל עם ייצוג של עורך דין.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • תגובה
        תביעה | 21/04/2021 18:10

        תודה לתשובה, הרי ברור שהמתלוננת ידעה ועוד איך ידעה שאינה דוברת אמת והדברים לא קרו.תמיד אדם יכול להגיד שהוא חושב, חושב, האם עליו להראות איזושהיא הוכחה??ובאם יש תביעה האם אדוני רוצה לייצג?? תודה.

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 22/04/2021 09:25

          עליך להוכיח בבית משפט "שברור שהמתלוננת ידעה שאינה דוברת אמת". לבית המשפט שום דבר לא ברור.

          אתה מוזמן ליצור עימי קשר ישירות לפי הפרטים שלמטה.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

          • אין חובת ייצוג גם בבית משפט רגיל
            שאול | 27/04/2021 07:09

            ניסוח התשובה בעייתי. הוא גורם להבין שרק בבית משפט לתביעות קטנות אין ייצוג של עו"ד. כאשר גם בבית משפט רגיל אין חובת ייצוג. לבטח בהליך אזרחי. ברור שעדיף להיות מיוצג. אבל אדם צריך לדעת שהוא רשאי וזכאי לתבוע גם מבלי להיות מיוצג. וזה לא מה שמובן מהתשובה.