האם ניתן לשנות צוואה הדדית?

  • התנגדות לצוואה שנכתבה אחרי צוואה הדדית
    ניב | 19/04/2021 17:36

    שלום רב!
    הורי כתבו צוואה הדדית בשנת 2004, כל אחד כתב צוואה נפרדת זהה אצל העו'ד באותו תאריך ביחד.
    1. שבמקרה מותו הוא מצווה את
    עזבונו לבן הזוג ולאחריו ל 3 הילדים.
    2. אם במותו בן הזוג לא
    בחיים, העזבון יתחלק בין 3 הילדים.
    האב נפטר, האם חיה בת 90.
    לפני מספר שנים אימי ערכה צוואה חדשה שבה רוב הירושה תועבר לאחי
    הצעיר והשאר לשני האחים.
    כיוון שהצוואה נכתבה ב 2004, לפני תיקון מספר 12 סעיף 8א לחוק הירושה,
    אנו לא מעררים על זכותה לכתוב צוואה חדשה
    ולעשות ברכוש כרצונה.
    השאלה היא לגבי תחולת הצוואה החדשה על מה שאמי קיבלה מאבי?
    האם
    לאחר מות אימי יש עילה להתנגד לקיום הצוואה החדשה בנימוק שצריך להתחשב ברצון אבי
    בצוואה ההדדית שכתב?
    תודה

    • האם ניתן לשנות צוואה הדדית?
      עו"ד אורית ג'קמן לדאני | 26/04/2021 17:28

      שלום ניב,

      כתבת נכון - החופש לצוות הנו עקרון על בדיני ירושה. עקרון ההסתמכות בצוואות הדדיות לא היה חלק מהחוק עד לחקיקת סעיף 8א, ובמצבים שבהם חל הסעיף ישנם כללים מפורשים שעונים על הסיטואציה שתיארת. תוכל להסתייע בפסק דינו של השופט ברק בע"א 4402/98, שבעקבותיו למעשה שונה החוק.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית ג'קמן לדאני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה
      מפי 5, מתחם סוהו, נתניה

      טלפון: 077-4564002 , מייל: jeckmanorit@gmail.com