הפרדת חשבון בנק של זוג כשלאחד מהם מונה אופטרופוס

  • אפוטרופסות חשבון בנק
    אילי | 14/04/2021 13:11

    שלום

    אמי חסויה ויש לה חשבון אפוטרופוס, אני האופטרופסית והבנק פתח חשבון נפרד, חשבון אפוטרופוס.

    יש לאמא חשבון נוסף עם אבא בבנק אחר, והכספים שם הם חסכונות רק של אבא, ,

    פניתי לבנק בחשבון הנוסף כדי להוציא את אמא מהחשבון כי הכספים הם של אבא,  ונמסר לי שבגלל הצו אפוטרופסות החשבון עכשיו מוגבל ואי אפשר להוציא את אמא, פניתי למפקחת באפוטרופוס הכללי מה לעשות איך אפשר להוציא את אמא ושהחשבון יהיה שייך לאבא ואמרה שאגיש בקשה לבית המשפט.

    השאלה אם אגיש בקשה הם יפרידו את החשבון ויוציאו את אמא ? אם לא,  מה לעשות כדי שאבא יוכל לפעול בחשבון ללא הגבלה?

    • הפרדת חשבון בנק של זוג כשלאחד מהם מונה אופטרופוס
      עו"ד אסף מירוז | 19/04/2021 15:11

      אילי שלום

      ראית, חשוב להבין שהחסוי נשאר בעלים של החשבונות, גם לאחר מינוי אופוטרופוס. מה המוגבל זו יכולת הפעולה שלו.

      לשאלתך, ראשית, איני רואה מניעה שאביך יפתח חשבון בנק חדש לבדו, בה יוכל לפעול כרצונו.

      בעניין החשבון המשותף, אכן עשוי להידרש הליך משפטי על מנת להפרידו, או אולי לאפשר פעילות של אביך או שלך (בתפקידך כאופוטרופוס), כל אחד לחוד ואפשרויות נוספות.

      בעניין זה מוצע לא להסתפק בדברים שנאמרו באופוטרופוס הכללי, אלא לפנות לייעוץ מקצועי אצל עו"ד, ששוי למצוא עבורך פתרונות טובים ויעילים יותר ואולי אף זולים יותר.

      בהצלחה.

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com