לא ממש

  • דוח על החזרת פלאפון
    משה | 11/04/2021 14:51

    שוטר עצר אותי ורשם שהחזקתי ביד ימין ליד המשענת פלאפון . בדוח הוא לא מציין סוג או צבע פלאפון וכן לא ביקש ממני תגובה או חתימה האם זה מספיק לביטול דוח ?

    • לא ממש
      אבי | 11/04/2021 15:36

      אי ציון צבע הנייד מהווה קושי אבל לא מספיק לביטול

      זה שלא ביקש תגובה -  האם נרשם בדוח איזשהו דבר על דבריך? יש מקום בדוח שנקרא "דברי הנהג"

      זה שלא התבקשת לחתום - בתקופת הקורונה זה נהוג וזה בסדר

      לסיכום, על פי דבריך בלבד, לא רואה טיעון ממשי לביטול

    • קיימת חובה לציין בדו"ח את תיאור הטלפון הנייד
      אביחי | 11/04/2021 21:27

      קיימת חובה לציין בדו"ח את הן את מספר הטלפון הנייד והן את תיאורו, כאשר מדובר בעבירה של שימוש בטלפון הנייד תוך כדי נהיגה.

      וכך פסק בית המשפט העליון - ציטוט:

      "דעתנו אינה נוחה מסירובו של השוטר לרשום את מספר הטלפון הנייד שבאמצעותו בוצעה, לכאורה, העבירה המיוחסת למבקש. הננו סבורים, כי יש להנחות את כלל העוסקים במלאכת האכיפה בתחום זה, לציין במפורש את מספרו של הטלפון הנייד ואת תיאורו של המכשיר, בדו"ח שנרשם על-ידם, ובודאי שיש לעשות כן, משהתבקשו לכך על-ידי הנהג. יצויין, כי במהלך הדיון שהתקיים בפנינו, הודיעה באת כוח המשיבה כי תפעל להוצאת הנחיות בנושא זה"

      [רע"פ 6487/12 צבי דביר נ' מדינת ישראל]